Statul in care un producator de masini ELECTRICE a depasit Toyota si GM la numarul de angajati. SUA, in fata unei premiere

Ultima actualizare: 22-05-2014 07:02
Tesla Motors model S

Producatorul de automobile electrice Tesla Motors a devenit cel mai mare angajator din domeniul auto din statul California, intrand astfel in istoria producatorilor de automobile din stat.

Compania din Palo Alto are peste 6000 de angajati in stat, conform unui raport Bloomberg. Tesla Motors a depasit Toyota, care are 5300 de angajati in California. Diferenta dintre cele doua companii va creste, deoarece Toyota a anuntat ca isi va muta cartierul general in Texas, scrie Cnet.

Aceasta este prima fabrica de automobile deschisa in California in perioada recenta. General Motor a avut trei fabrici in zona: Freemont, South Gate si Van Nuys. Fabrica Freemont e singura care a functionat pana in 2009, cand a fost inchisa de falimentul GM.

Fabrica a fost redeschisa de Tesla, care fabrica acolo Modelul S. Compania a luat in vizor si o fabrica ce a apartinut producatorului Chrysler, din Lathrop, California.

Sursa foto: Tesla Motors

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO