Tombolă cu telefoane mobile şi pantofi de sport în două centre de vaccinare din Cehia

Dată publicare: 12-07-2021 20:16
Dată actualizare: 12-07-2021 20:17


Americanii au creat un vaccin universal, care va preveni următoarele pandemii

Republica Cehă a deschis luni două noi centre de vaccinare la Praga unde cetăţenii se pot vaccina fără programare şi unde se împart bilete pentru a participa la o tombolă.

La tombolă se pot câştiga săptămânal telefoane mobile, pantofi sport şi bilete de acces la jocuri video online, în încercarea de a creşte rata de vaccinare în prezent de 33%, relatează EFE.

Deschiderea celor două centre coincide cu datele publicate de Ministerul Sănătăţii care arată un interes scăzut al populaţiei faţă de vaccinare, fapt ce îngreunează obiectivul guvernului ceh de a vaccina cel puţin 70% din populaţie.

La unul dintre centrele de vaccinare amenajat la Gara centrală din Praga s-au format cozi lungi de aproape 30 de metri.

Printre cei care stăteau la coadă se aflau şi mulţi pensionari, nemulţumiţi de faptul că nu s-au putut înregistra online pe listele oficiale de vaccinare.

Cei care se prezintă la cele două centre de vaccinare primesc un bilet pentru a participa la o tombolă săptămânală cu premii precum telefoane mobile, pantofi de sport şi bilete de acces la o platformă de jocuri video online.

De la 1 iulie s-a început vaccinarea în Republica Cehă a minorilor cu vârste între 12 şi 15 ani, pentru a facilita reînceperea anului şcolar de la 1 septembrie cu prezenţă fizică, fără să fie nevoie de prezentarea unui test COVID-19 ca până acum.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO