Toți membrii grupului care a organizat atacul terorist din Barcelona sunt morți sau arestați

Ultimul update: Luni 28 August 2017 19:39
Data publicarii: Marti 22 August 2017 13:21
Categorie: Internaţional

Toţi membrii celulei care au organizat atacul terorist de la Barcelona sunt fie morţi, fie arestaţi. Anunţul a fost făcut luni seară de autorităţile catalane, care au confirmat uciderea unui marocan de 22 de ani.

El este considerat a fi cel care a condus furgoneta care a lovit peste 100 de oameni pe La Rambla. Mort este şi imamul despre care se crede că a condus celula teroristă.

La patru zile după ce a semănat teroare, şoferul dubei care a intrat în plin în mulţimea de pe La Rambla a fost lichidat.

Marocanul de 22 de ani pe nume Younes Abouyaaqoub a fost încolţit lângă o benzinărie din Subirats, un sat aflat la 50 de kilometri vest de Barcelona. Prezenţa lui fusese semnalată de poliţia locală, dar şi de un civil care l-a recunoscut după fotografiile apărute în presă.

Josep Lluis Trapero, şeful poliţiei catalane: "S-au apropiat de el să-i ceară actele şi, în acel moment, individul şi-a desfăcut cămaşa sau geaca şi sub ea avea ceea ce părea o centură de explozibil. În acel moment, forţele de poliţie şi-au folosit armele şi l-au împuşcat mortal."

Geniştii au stabilit apoi că vesta cu explozibil era falsă, iar poliţiştii s-au putut apropia de cadavru şi confirma oficial că este vorba de Younes Abouyaaqoub.

Carles Puigdemont, preşedintele regional al Cataloniei: "Cu puţin înainte de ora 17, poliţia catalană l-a împuşcat mortal pe Younes Abouyaaqoub, şoferul furgonetei şi autorul direct al atacului de joi de la Barcelona."

Poliţia a confirmat de asemenea, că printre cei trei morţi în explozia casei din Alcanar se află şi imamul care ar fi responsabil de imobilizarea tinerilor şi care ar fi avut legături cu autorii atentatelor de la Madrid din 2004 şi al celor de la Bruxelles de anul trecut.

Josep Lluis Trapero, şeful poliţiei catalane: "Cei 12 oameni implicaţi îi includ pe cei patru care se află în custodia autorităţilor judiciare şi pe aceia care au fost ucişi fie în explozia de la Alcanar, fie în timpul operaţiunilor poliţiei."

Veştile au fost primite cu uşurare de către localnici şi turişti: "Mă simt foarte uşurată, pentru că până acum mă tot gândeam că mai e unul liber. E foarte bine că l-au prins."

Semn al nervozităţii care domneşte încă în Barcelona, o bucată din La Rambla a fost evacuată luni, din cauza unui rucsac uitat într-un autobuz. Alerta a fost ridicată după ce s-a dovedit că nu presupunea niciun pericol.

Pe de altă parte, musulmanii de la Barcelona au ieşit în stradă ca să se delimiteze de atacatori. "Nu sunt musulmani, sunt criminali", au scandat ei.

Șoferul dubei care a intrat în mulțime în Barcelona, împușcat mortal de poliție
Șoferul dubei care a intrat în mulțime în Barcelona, împușcat mortal de poliție
VIDEO PROTVPLUS.RO
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Cosmin Savu
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

02:31
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Paula Herlo
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

03:06
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
Hector Beltran Leyva
Un important baron al drogurilor a murit. Era un apropiat al lui „El Chapo”
A vrut să își refacă viața în California, după un uragan, însă a ajuns victimă a incendiilor
Papa Francisc: "Strigătul celor săraci este greu de auzit pentru că este dominat de vacarmul celor foarte bogaţi"
Tot statul California a devenit un uriaş focar de incendiu. Focul s-ar putea extinde în tot vestul SUA
Ultima redută ISIS din Siria a fost cucerită. Unde ar fi fugit jihadiştii
Oraşul Paradise, transformat în iad. După ce au rămas sub cerul liber, localnicii sunt loviţi şi de epidemii
avion WWII
Avion din timpul celui De-al Doilea Război Mondial prăbușit într-o parcare. Bilanțul victimelor
Ciocniri între polițiști și protestatari la comemorarea Revoltei de la Politehnica din Atena
Alertă în Olanda, din cauza unei tradiţii de Moş Nicolae. Personajul care a provocat lupte de stradă
Cehii au protestat împotriva premierului miliardar Andrej Babis. Acuzațiile aduse
300.000 de francezi au protestat împotriva scumpirii carburanţilor. Ciocniri cu sute de răniţi
Zeci de civili, între care și copii, uciși în Siria. Cel mai grav bilanț din ultimele două luni