Tillerson susține că implicarea Rusiei în alegerile americane este o formă de „război hibrid”

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
Rex Tillerson
youtube.com

Șeful diplomației americane, Rex Tillerson, a afirmat, marți, că implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din Statele Unite a fost un act de „război hibrid” din partea Moscovei.

Preşedintele Donald Trump „a spus clar în mai multe rânduri că două ţări ca Rusia şi SUA nu-şi pot permite să nu aibă o relaţie productivă, însă în prezent nu este cazul şi ştim cu toţii de ce", a spus el la o reuniune în faţa funcţionarilor Departamentului de Stat, făcându-şi bilanţul ca şef al diplomaţiei americane, potrivit AFP, informează Agerpres.

„Rusia a invadat un stat suveran, Ucraina și prin intermediul unui război hibrid", „a ales să se amestece în procesul democratic de aici şi apoi şi din alte ţări".

Rugat să precizeze dacă şi Casa Albă împărtăşeşte această viziune privind ingerinţa Rusiei, un înalt responsabil al Departamentului de Stat a răspuns: „El este secretarul de stat şi el a spus-o".„

Expresia „război hibrid” este de obicei folosită pentru a descrie operaţiunile ruse în Ucraina, prin folosirea serviciilor speciale şi a dezinformării.

Serviciile de informaţii americane au concluzionat de peste un an că Rusia lui Vladimir Putin a încercat să îi influenţeze pe alegătorii americani în 2016 prin intermediul unor atacuri cibernetice şi printr-o amplă campanie de propagandă. 

Acest presupus amestec al Moscovei face obiectul unei anchete federale în SUA, care vizează de asemenea şi suspiciunile privind o înţelegere secretă între Rusia şi echipa de campanie a candidatului Donald Trump, ales în cele din urmă la Casa Albă

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO