Premierul Theresa May cere alegeri anticipate in Marea Britanie pe 8 iunie. Cand ar putea fi dizolvat Parlamentul

×
Codul embed a fost copiat

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a convocat marti alegeri legislative anticipate pentru data de 8 iunie, relateaza BBC News.

Ea a precizat ca motiunea in acest sens are nevoie de aprobarea a doua treimi din membrii Camerei Comunelor si a indemnat opozitia sa o sustina.

"Vara trecuta, dupa ce tara a votat sa iasa din UE, Marea Britanie avea nevoie de siguranta, stabilitate si conducere puternica. Dupa ce am devenit eu premier, Guvernul a oferit exact aceste lucruri", a spus May, enumerand realizarile Guvernului sau, printre care faptul ca increderea consumatorilor a ramas mare, au fost create numeroase locuri de munca, iar cresterea economica "a depasit toate asteptarile".

In plus, Londra a pus in practica mandatul referendumului, a subliniat premierul: "Marea Britanie iese din Uniunea Europeana si nu poate exista cale de intoarcere".

Ea a criticat partidele de opozitie pentru ca pun sub semnul intrebarii viziunea Guvernului pentru Brexit. “In acest moment de semnificatie nationala enorma, ar trebui sa existe unitate in Westiminster (Parlament – n.r.), insa exista diviziune. Tara se uneste, dar Westminster nu”, a adaugat ea.

Citește și
Gibraltar - getty
Lider conservator: Theresa May ar fi "dispusa sa mearga la razboi" pentru Gibraltar. "O alta femeie premier a facut asta"
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Sefa Guvernului de la Londra a explicat ca Laburistii au amenintat sa voteze impotriva acordului final cu UE, Liberal-Democratii au spus ca vor sa blocheze functionarea Guvernului, iar Partidul National Scotian spune ca va vota impotriva legislatiei care respinge oficial apartenenta Marii Britanii la Uniunea Europeana.

"Ceea ce fac ei (rivalii politici – n.r.) pune in pericol munca pe care trebuie sa o facem noi pentru a ne pregati pentru Brexit pe plan intern si slabeste pozitia de negociere a Guvernului in Europa. Avem nevoie de alegeri generale si avem nevoie de ele acum. Pentru ca acum avem o sansa unica de a rezolva acest lucru cat timp Uniunea Europeana isi decide pozitia de negociere si inainte sa inceapa discutiile detaliate", a insistat May, admitand ca a ajuns cu reticenta la aceasta concluzie.

"Deci, maine (miercuri – n.r.) voi depune o motiune in camera Comunelor prin care sa cer convocarea de alegeri generale pe 8 iunie. Aceasta motiune (…) va necesita aprobarea unei majoritati de doua treimi din partea Camerei Comunelor”, a spus May, indemnand alesii de opozitie sa aprobe motiunea.

Sefa Guvernului de la Londra a subliniat ca tara are nevoie de siguranta, stabilitate si o conducere puternica dupa referendumul pentru iesirea din UE.

"Decizia cu care se va confrunta tara va fi despre conducere. Va fi o alegere intre o conducere puternica si stabila, in interesul national, cu mine ca premier, si un Guvern de coalitie slab si instabil, condus de Jeremy Corbyn, sprijinit de Liberal-Democrati, care vpr sa redeschida diviziunile referendumului si de Nicola Sturgeon si de SNP”, a afirmat ea.

May a lansat apoi un apel catre electoratul conservator. "Fiecare vot pentru Conservatori va ingreuna eforturile politicienilor de opozitie, care vor sa ma impiedice sa imi fac treaba. Fiecare vot pentru Conservator ma va face mai puternica atunci cand voi negocia pentru Marea Britanie cu premierii, presedintii si cancelarii Uniunii Europene. Fiecare vot pentru Conservatori va insemna ca ne putem respecta planul pentru o Mare Britanie mai puternica si sa luam deciziile corecte pe termen lung pentru un viitor mai sigur”, a pledat ea.

Parlamentul Marii Britanii urmeaza sa fie dizolvat pe 3 mai, daca va aproba convocarea de alegeri anticipate

Parlamentul Marii Britanii urmeaza sa fie dizolvat pe 3 mai, daca va aproba miercuri convocarea de alegeri anticipate, a anuntat un purtator de cuvant al Theresei Mai, citat de The Guardian.

Legea prevede ca Legislativul trebuie dizolvat cu 25 de zile lucratoare inainte de alegeri.

Conservatorii Theresei May se indreapta spre o victorie detasata in alegeri, arata sondajele

Partidul Conservator se indreapta spre o victorie detasata in alegerile convocate de premierul Theresa May, ce ar urma sa aiba loc pe 8 iunie, relateaza The Guardian.

O medie a sondajelor realizate in luna martie de Electoral Calculus estimeaza ca Partidul Conservator va obtine o majoritate de 112 mandate in Camera Comunelor. Studiul a fost realizat pe un esantion de peste 10.000 de oameni.

Sondajele realizate in weekend arata si mai bine pentru May. Un studiu ComRes publicat duminica de Sunday Mirror si The Independent crediteaza conservatorii cu un avans de 21% in fata laburistilor.

Astfel, conservatorii lui May sunt creditati cu 46% din intentiile de vot, iar laburistii cu 25%.

Un sondaj YouGov pentru The Times crediteaza conservatorii cu un avans de 17% in fata laburistilor. Aproximativ 42% dintre alegatorii intervievati vor vota pentru conservatori, 25% vor vota pentru laburisti, 11% liberal-democratii si tot 11% UKIP.

Laburistii au obtinut cel mai bun rezultat la sondajul realizat in weekend de Opinium si publicat de The Observer. insa si in acesta sunt devansati de conservatori, cu 11 puncte procentuale. Astfel, conservatorii sunt creditati cu 38% din intentiile de vot, laburistii cu 29%, UKIP cu 14% si liberal-democratii cu 7%.

Liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, Jeremy Corbyn si premierul Scotiei, Nicola Sturgeon, au anuntat ca vor sustine convocarea de alegeri anticipate pe 8 iunie, asa cum a cerut premierul Theresa May.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
In ce conditii ar putea cetatenii UE sa circule in continuare liber in M.Britanie, dupa Brexit. Declaratiile Theresei May
In ce conditii ar putea cetatenii UE sa circule in continuare liber in M.Britanie, dupa Brexit. Declaratiile Theresei May

Premierul britanic Theresa May a declarat miercuri dimineata ca libera circulatie a cetatenilor europeni in Marea Britanie ar putea sa fie extinsa pentru o perioada dupa Brexit.

Lider conservator: Theresa May ar fi
Lider conservator: Theresa May ar fi "dispusa sa mearga la razboi" pentru Gibraltar. "O alta femeie premier a facut asta"

Theresa May ar fi dispusa sa mearga la razboi pentru a apara suveranitatea Gibraltarului, afirma Michael Howard, fost lider al partidului conservator britanic, "asa cum Margaret Thatcher a facut-o cu Insulele Falklands", relateaza The Guardian.

Premierul Scotiei, Nicola Sturgeon, i-a cerut oficial Theresei May sa permita un nou referendum pentru independenta
Premierul Scotiei, Nicola Sturgeon, i-a cerut oficial Theresei May sa permita un nou referendum pentru independenta

Premierul scotian Nicola Sturgeon i-a scris premierului britanic Theresa May o scrisoare prin care ii cere oficial sa permita organizarea unui al doilea referendum pentru independenta Scotiei, inainte de iesirea Marii Britanii din UE, potrivit Reuters.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.