Țara vecină cu România care depășește record după record în ceea ce privește infectările cu COVID-19

Ultima actualizare: 05-09-2020 16:01
coronavirus
Getty

Ucraina a înregistrat un număr record de 2.836 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, a anunţat sâmbătă Consiliul Naţional de Securitate, în creştere faţă de numărul record înregistrat cu o zi înainte de 2.723 de noi cazuri.

Ucraina a impus o interdicţie temporară de intrare în ţară pentru majoritatea cetăţenilor străini, până pe 28 septembrie, şi a prelungit măsurile de restricţie până la sfârşitul lunii octombrie pentru a stopa o creştere recentă a cazurilor de COVID-19, potrivit Agerpres.

Consiliul de Securitate a declarat că în total în Ucraina au fost înregistrate 133.787 de cazuri de coronavirus până pe 5 septembrie, dintre care 2.811 de decese şi 61.649 de persoane însănătoşite.

În România, până sâmbătă, 5 septembrie, au fost confirmate 93.864 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus și 3.850 de decese.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare de vineri, 4 septembrie, au fost înregistrate 1.269 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus, după efectuarea a 22.380 de teste.

Întâlnire între șeful MApN și omologul său ucrainean

 

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut sâmbătă o întrevedere cu omologul din Ucraina, Andrii Taran, în cadrul căreia au semnat un acord la nivel guvernamental în domeniul cooperării tehnico-militare şi au abordat teme privind evoluţiile recente ale situaţiei de securitate regională, la stadiul şi perspectivele relaţiilor de cooperare româno-ucrainene în domeniul apărării.

"Acordul va contribui la întărirea cooperării bilaterale prin crearea cadrului legal necesar instituţiilor şi agenţilor economici din cele două ţări pentru dezvoltarea de proiecte comune în domenii cum ar fi achiziţia, reparaţia şi modernizarea de armament şi de tehnică militară, cercetarea şi dezvoltarea în domeniul tehnico-militar şi schimbul de informaţii şi de experienţă în standardizarea, codificarea şi controlul calităţii tehnicii militare", se menţionează într-un comunicat al MApN transmis.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO