Ţara unde minorii nu vor mai avea voie să cumpere băuturi energizante


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 31 August 2018 09:02
Categorie: Stiri externe

Copiii nu trebuie să consume băuturi energizante, au decis autorităţile britanice. Aşa că au lansat o consultare publică pentru a decide vârsta de la care adolescenții vor putea cumpăra aceste produse.

Măsura face parte dintr-un program guvernamental menit să reducă obezitatea în rândul copiilor. Se va aplica însă numai în Anglia. Celelalte regiuni ale regatului au parte de autonomie, fiind libere să-şi stabilească propriile politici în domeniu.

Autorităţile britanice sunt hotărâte să interzică vânzarea băuturilor energizante copiilor, iar populaţia este chemată să decidă doar vârsta: 16 sau 18 ani. Interdicţia s-ar aplica in cazul tuturor băuturilor care conţin cel puţin 150 de miligrame de cafeină per litru, în conditiile in care cele mai multe de pe piaţă au o cantitate cel

Se crede că energizantele contribuie la hiperactivitate şi comportament nepoliticos printre elevi. Potrivit unor statistici citate de guvernul britanic, un sfert dintre copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 9 ani şi două treimi dintre cei din segmentul 10-17 ani consumă băuturi energizante.

Proiectul provoacă reacţii prozitive. Dar sunt şi unii care consideră că nu este treaba statului să decidă.

Pe cutiile de energizante scrie că nu sunt recomandate minorilor, iar unele magazine au deja politica de a le vinde doar adulţilor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO