Țara în care a devenit mult prea periculos să mergi la școală

Ultima actualizare: 11-03-2019 14:54
elev, burkina faso, scoala
Getty

BBC a realizat un reportaj despre situația elevilor din Burkina Faso, care nu mai sunt lăsați de părinți să meargă la școală pentru că se tem pentru siguranța lor.

 

BBC prezintă situația unei școli din Burkina Faso, unde birourile și scaunele stau îngrămădite în colțul unei clase fără copii. Pe tablă, încă este scrisă data de 15 decembrie 2018.

Directorul școlii spune că instituția a fost închisă anul acesta, după un atac al armatei.

Multe școli au fost incendiate, profesorii au fost atacați, iar unii dintre ei chiar au fost uciși. Când un professor este ucis, nimeni nu mai face nimic. Trebuie să ne salvăm”, a declarat Samuel Sawadogo, directorul unei școli.

Trei zone din Burkina Faso se contruntă cu o creștere semnificativă a violenței. Aceste regiuni se află în nordul țării și se învecinează cu Mali și Niger, unde militanții jihadiști au activat timp de mai mulți ani.

Din cauza incidentelor, 1.161 de școli din cele 2.869 au fost închise. Astfel, 150.000 de copii sunt afectați de închiderea școlilor, un număr uriaș într-o țară în care educația este deja o problemă.

Guvernul a declarat că depune eforturi pentru a remedia această situație de criză.

Vom readuce siguranța. Există mai multe planuri în acest sens, care vor fi puse în aplicare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Remis Dandjinou.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO