Tara in care 1 septembrie este cea mai "neagra" zi din an. Motivul pentru care rata sinuciderilor creste alarmant

Ultima actualizare: 04-09-2015 07:00
1 septembrie - Shutterstock

Confruntata cu o populatie imbatranita, Japonia se lupta si cu o alta mare problema: sinuciderea in randul adolescentilor, care creste vertiginos in preajma zilei de 1 septembrie, relateaza CNN.
 

Ziua de 1 septembrie este una neagra pentru japonezi. Este ziua in care cei mai multi elevi aleg sa-si puna capat zilelor, potrivit datelor furnizate de oficiul japonez pentru prevenirea sinuciderilor.

Sinuciderile in randul tinerilor, intre 1972-2013

Data nu este una intamplatoare: este ziua in care elevii japonezi se intorc la scoala. "In vacanta de vara isi permit sa stea in casa, asa ca este perfect mai ales pentru cei care sunt bruscati si batjocoriti de colegi. Cand vara se termina, trebuie sa te intorci la scoala. Asa ca ei incep sa-si faca griji si iau in calcul sinuciderea", spune Nanae Munemasa, o adolescenta care a luat in considerare posibilitatea de a se sinucide tocmai din aceasta cauza.

Japonia are una dintre cele mai mari rate ale sinuciderii din lume, iar aceasta este principala cauza a mortii in randul populatiei cu varste cuprinse intre 15 si 39 de ani. Intre 1972 si 2013, peste 18.000 de adolescenti cu varste sub 18 ani si-au pus capat zilelor.

Cunoscut sub numele de "bullying", fenomenul este tot mai raspandit in scolile din Japonia. Nanae Munemasa era in scoala generala cand a inceput sa fie torturata de colegi. Tanara de 17 ani a povestit, intr-un interviu pentru CNN, ca a fost batuta de baieti cu matura, plesnita in baia fetelor si atacata in timpul unei lectii de inot.

"Am fost ultima care a iesit din piscina. Au aruncat cu o perie in mine si m-a lovit sub apa. Aproape m-am inecat, aveam un cucui imens pe cap", marturiseste ea.

Adolescenta a inceput sa chiuleasca des si s-a gandit de nenumarate ori sa-si incheie socotelile cu viata. Insa dupa ce mama ei a fost de acord sa o lase sa stea acasa pentru un an, viata lui Nanae s-a schimbat.

"Este un adevarat iad pentru cei care trebuie sa treaca prin asta", mai adauga Nanae.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO