Țara din Europa care nu se sperie de valul doi de infectări: Nu vom mai închide totul

Ultima actualizare: 06-06-2020 15:50
Țara din Europa care nu se sperie de valul doi de infectări
Pro TV

Franța nu va mai reveni niciodată la un lockdown complet, în acest an, nici dacă va exista un al doilea val doi de infectări cu coronavirus, a anunțat președintele Consiliului Științific, autorizat să ia măsuri împotriva răspândirii virusului.

Potrivit www.thelocal.fr, Jean-François Delfraissy a explicat care va fi strategia Franței, în cazul în care țara se va confrunta cu un al doilea val al pandemiei.

Delfraissy, doctor în imunologie, a precizat, într-un interviu pentru Le Parisien, că există patru scenarii luate în calcul pentru următoarele luni:

- virusul dispare sau rămâne la un nivel scăzut

- apar noi focare locale

- o deteriorare ușoară a situației, în toamnă, cu noi cazuri de spitalizare

- cel mai grav scenariu: creșterea alarmantă a cazurilor de noi infecții, cu presiune pe sistemul medical.

Însă, chiar și în acest din urmă caz, șeful Consiliului Științific susține că nu se va mai reveni la restricții dure în Franța.

"Iată ceea ce spune Consiliul Științific: indiferent ce se va întâmpla, nu vom mai avea o închidere generalizată în Franța. Prima dată, era esențial, nu am avut de ales, însă prețul plătit a fost mult prea mare. Populația nu va mai accepta asta, consecințele în plan economic ar fi majore, chiar și din punct de vedere al sănătății. Nu este de dorit asta, nu trebuie să uităm că, pe lângă cei cu Covid, toți ceilalți pacienți au suferit întârzieri în diagnosticarea problemelor lor, în această perioadă", a declarat medicul epidemiolog.

Jean-François Delfraissy a avertizat însă că virusul nu a dispărut și că sunt necesare, în continuare, măsuri pentru răspândirea acestuia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO