Țara care le oferă oamenilor 300.000 de televizoare, ca să asculte discursurile președintelui

Dată publicare: 22-02-2018 17:03
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Televizor

Autoritățile de la Beijing au decis să distribuie 300.000 de televizoare chinezilor din cele mai sărace zone. Inițiativa face parte din strategia de propagandă a regimului, prin care încearcă să își promoveze mesajele în zonele izolate ale Chinei.

Deși autoritățile chineze spun că planul face parte din strategia privind eradicarea sărăciei în cele mai sărace zone din China, inițiativa este percepută ca o metodă prin care Beijingul încearcă să propage mesajele Partidului Comunist în zone îndepărtate, scrie The Telegraph.

Potrivit ziarului de propagandă Anhui Daily, măsura va contribui „la rezolvarea dificultăților cu care familiile sărace se confruntă și la îmbunătățirea vieții lor spirituale.”

„Va contribui la răspândirea filosofiei lui Xi Jinping privind Socialismul în această Nouă Eră”, mai precizează sursa citată.

Liderul chinez Xi Jinping a devenit cel mai puternic lider de la Mao Zedong, după ce teoriile sale au fost integrate în Constituția Partidului Comunist, în urma congresului de anul trecut. După aceea, universitățile chineze au anunțat că vor lansa institute de cercetare care să se axeze pe „filosofia lui Xi Jinping.” Măsura a intrat deja în vigoare, luna trecută, la două dintre prestigioasele instituții academice chineze: Universitatea Tsinghua și Peking. Și jurnaliștilor chinezi li s-a amintit să nu își uite responsabilitățile privind promovarea filosofiei lui Xi Jinping.

Acum, autoritățile spun televizoarele au fost distribuite în „zonele izolate”, unde oamenii se confruntă „cu condiții meteorologice precare.”

„Autoritățile locale s-au mobilizat prin toate metodele posiblile, folosind mașini, tractoare, motociclete și cai, pentru a se asigura că televizoarele ajung în casele oamenilor”, se precizează într-un comunicat oficial.

O persoană care a primit un asemenea „dar” de la stat, a declarat pentru cotidianul Xiangfan: „Această măsură ne permite să simțim iubirea partidului și a țării”.

Sursa: Telegraf


VIDEO PROTVPLUS.RO