Tânăr din Australia, arestat pentru că era interesat de un atac cu victime. Era adept al supremației albilor

09-12-2020 11:00


Tânăr din Australia, arestat pentru că era interesat de un atac cu victime. Era adept al supremației albilor

Un tânăr de 18 ani a fost arestat în Australia, pentru că și-ar fi manifestat interesul pentru comiterea unui atac cu multe victime. Suspectul este motivat de idei radicale de extrema dreaptă.

Tânărul a fost arestat miercuri, iar poliția din oraşul Albury consideră că "are o ideologie de extremă dreapta, concentrată pe materiale neonaziste, legate de supremaţia albilor şi antisemite", urmând să fie pus sub acuzare.

„Cu câteva zile în urmă am observat o escaladare de ton în favoarea unui eveniment cu victime în masă şi potenţiala sa implicare în acest eveniment", a declarat presei Scott Lee, comisar adjunct al poliţiei federale australiene.

Australia, unul din cei mai fermi aliaţi ai SUA, a crescut nivelul de alertă în faţa ameninţării reprezentate de indivizi radicalizaţi care trăiesc pe teritoriul său, aşa-zişii "lupi singuratici" aflaţi la originea mai multor atacuri în ultimii ani.

Anul trecut în martie, un adept al supremaţiei albe venit din Australia a ucis 51 de musulmani la două moschei din Christchurch, în Noua Zeelandă, aminteşte Reuters.

Ulterior, agenţiile de informaţii australiene au emis în mod regulat avertismente privind o intensificare a ameninţării teroriste din partea unor indivizi cu ideologie de extremă dreapta.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO