Tanar arestat in Londra, dupa ce a lasat un pachet suspect in metrou. O statie a fost evacuata

Dată publicare: 21-10-2016 18:50
Dată actualizare: 24-10-2016 07:17


North Greenwich, metrou evacuat

Un barbat de 19 ani a fost arestat vineri la Londra dupa descoperirea unui pachet suspect joi in metroul londonez, a anuntat politia britanica.

 "Un barbat in varsta de 19 ani a fost arestat astazi dupa descoperirea unui pachet suspect in statia North Greenwich" din sud-estul Londrei, a declarat Scotland Yard intr-un comunicat, citat de AFP.

Suspectul a fost arestat pe o strada din nordul Londrei, precizeaza comunicatul. Pachetul, distrus joi dimineata, este in curs de examinare, a declarat Scotland Yard.

Politistii specializati in contraterorism au anuntat joi deschiderea unei anchete dupa descoperirea acestui pachet, care a provocat inchiderea statiei joi la amiaza. Statia North Greenwich permite in special accesul la sala de concerte O2 Arena, care poate primi 20.000 de spectatori si unde a avut loc concertul trupei canadiene de rock Nickelback joi seara.

Nivelul de alerta terorista in Marea Britanie este stabilit din august 2014 la "grav", al patrulea pe o scara de 5, aminteste France Presse.

In urma atentatelor din noiembrie 2015 la Paris si Saint-Denis in apropierea capitalei franceze, politia a anuntat desfasurarea a 600 de politisti inarmati suplimentari la Londra, ridicand numarul lor la 2.800. Ei au inceput sa fie desfasurati in timpul verii.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO