Sute de curse aeriene, anulate în vestul Europei, din cauza furtunilor violente

Dată publicare: 10-02-2020 08:07
Dată actualizare: 10-02-2020 09:49


Furtuni violente s-au abătut asupra Europei și au dus la anularea a sute de curse aeriene.

Rafalele de vânt au pus la grea încercare măiestria piloţilor și în unele cazuri avioanele au aterizat spectaculos.

Pe de altă parte, datorită curenţilor de aer puternici, un zbor de la New York la Londra a stabilit recordul pentru o cursă subsonică - 4 ore şi 56 de minute.

În mod normal, drumul între cele două metropole durează aproximativ şase ore. Vechiul record era de 5 ore şi 13 minute.

Mulți dintre piloții aflați la manșa avioanelor care au aterizat în Marea Britanie au avut probleme mari în menținerea stabilitătii aparatelor de zbor din cauza vântului foarte puternic. Dovadă stau imaginile surprinse de martori în Bristol, în sudul-vestul Angliei. Zona nu a fost ocolită nici de inundații.

Și pe coastele atlantice ale Franței furtuna și-a făcut simțită prezența. Dar asta nu i-a împiedicat pe unii temerari să iasă în larg pentru windsurfing sau pentru a înota, deși apa era foarte rece.

Și nordul Germaniei a fost lovit cu putere de furtună, cu ploi torențiale și vânt violent. Nici acolo nu au lipsit curajosii care au mers pe malul mării pentru a face câteva fotografii. Autoritățile au fost nevoite să anuleze mai multe curse de feribot, iar circulația trenurilor a fost afectată.

În celălalt capăt al lumii, în Australia, locuitorii trec prin momente dificile din cauza ciclonului Damien, care mătură vestul.

Și pe coasta de est a Australiei a plouat torențial și vântul a suflat cu putere, dar nu s-au înregistrat probleme.


VIDEO PROTVPLUS.RO