Prince a murit la 57 de ani. Celebrul cantaret a fost gasit fara viata in resedinta sa din Minesotta

21-04-2016 20:04

Celebrul cantaret Prince a murit, la varsta de 57 de ani, in studioul sau de inregistrari din Minesotta, aflat in locuinta lui, anunta TMZ.
 

Autoritatile au raspuns unui apel facut la ora 17.30, ora Romaniei, la serviciul de urgenta 911, la resedinta din Paisley Park a cantaretului, dar identitatea persoanei decedate nu a fost dezvaluita oficial inca de la inceput. Autoritatile cerceteaza acum cauzele decesului celebrului cantaret american, care ar fi fost gasit in stop respirator.

Medicii l-au gasit pe Prince in lift, iar acesta nu a raspuns manevrelor de resuscitare, a declarat un reprezentant al politiei locale, conform CNN.

Sursele TMZ au indicat faptul ca ar fi vorba despre Prince, legendarul artist cunoscut pentru hituri precum "Purple Rain", "Little Corvette" sau "1999".

Reprezentantul lui Prince a confirmat oficial decesul artistului si si-a exprimat regretul intr-un mesaj oficial dat publicitatii: "Cu multa durere confirm faptul ca legendarul, celebrul artist Prince Rogers Nelson a murit la resedinta sa din Paisley Park in dimineata zilei de astazi (n. r. – joi), la varsta de 57 de ani."

Vezi aici cariera lui Prince in imagini

In ultimele 18 luni, artistul a scos pe piata patru albume noi si a sustinut numeroase concerte.

La inceputul lunii, artistul a fost spitalizat dupa ce avionul sau a aterizat de urgenta in Illinois, la cateva ore dupa un spectacol pe care Prince il sustinuse in Atlanta. Purtatorul de cuvant al artistului a declarat atunci ca acesta suferea de gripa de mai multe saptamani si s-a simtit rau in timpul zborului.

Nascut in 1958 sub numele de Prince Rogers Nelson, artistul este considerat a fi unul dintre cei mai influenti muziciani din istorie, cu o cariera ce se intinde pe patru decenii. Prince a castigat de-a lungul timpului 7 premii Grammy, un Golden Globe si un Oscar pentru cea mai buna coloana sonora originala pentru filmul Purple Rain.

Prince si-a lansat primul album, "For You", in 1978 si a devenit un superstar international in 1982, cu LP-ul "1999". in cariera sa a obtinut 7 premii Grammy, iar interpretarea sa din pauza Finalei Campionatului de Fotbal American Super Bowl din 2007 a fost caracterizata drept una dintre cele mai bune performante live din toate timpurile. Albumele sale s-au vândut in peste 100 de milioane de exemplare.

De asemenea, Prince este laureatul unui premiu Oscar pentru cea mai buna compozitie originala cu hitul sau "Purple Rain" in 1985.

Citeste aici reactiile vedetelor dupa disparitia subita a lui Prince

Prince a fost casatorit de doua ori. Prima oara cu o dansatoare din formatia sa, Mayte Garcia, de care a divortat in 2000. Apoi s-a casatorit cu Manuela Testolini, de care s-a despartit in 2006.

Din anul 2004, numele lui Prince figureaza in Rock 'n' Roll Hall of Fame. La finalul ceremoniei de atunci, el a oferit o interpretare memorabila a piesei The Beatles "While My Guitar Gently Weeps".

In cariera sa de exceptie, care se intinde pe mai mult de 37 de ani, muzicianul a inregistrat 20 de albume de studiou si 4 albume live. De asemenea, a mai scos patru albume alaturi de formatia sa, The New Power Generation.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO