Suma primită de un bărbat acuzat pe nedrept de dublă crimă. A fost închis 39 de ani

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Luni 25 Februarie 2019 15:34
Data publicarii: Luni 25 Februarie 2019 14:47
Categorie: Internaţional
Craig Coley

Craig Coley, un bărbat de 71 de ani din California, a petrecut după gratii 39 de ani, pentru o dublă crimă pe care nu a comis-o el.

Astfel, instanța a decis ca bărbatul să fie despăgubit cu 21 de milioane de dolari pentru nedreptatea pe care i-a făcut-o justiția.

În 1978, Craig Coley a fost condamnat la închisoare pentru uciderea lui Rhonda Wicht și a fiului ei de patru ani, Donald. El a făcut recurs în 2017, iar șeful Poliției din Simi Valley și procurorul care se ocupa de caz au precizat că îi susțin cauza.

Astfel, anchetatorii au reușit să găsească probe biologice la un laborator privat, deși instanța a cerut distrugerea lor în ianuarie 1980, după ce fusese condamnat.

„O probă cheie care a fost folosită pentru a-l condamna a relevat că nu conținea ADN-ul lui Coley, ci al altor persoane”, a precizat procuratura, conform CNN.

Astfel, au fost audiați mai mulți martori, iar cazul lui Coley a fost recreat cu documente deținute de familie și obținute și din alte surse, ceea ce au ajutat la demonstrarea nevinovăției sale. El a fost grațiat în noiembrie 2017, iar o instanță a decis că este nevinovat și că statul trebuie să îi plătească despăgubire.

Astfel, bărbatul trebuie să primească 21 de milioane de dolari despăgubire pentru anii petrecuți după gratii. Înainte să fie condamat, Craig Coley nu comisese nicio altă infracțiune.

Totodată, cât timp s-a aflat după gratii, a fost un deținut model, dedicându-se religiei. Mai mult, el a urmat și cursuri universitare, obținând inclusiv o diplomă de master.

„Nicio sumă nu poate compensa pentru ce i s-a întâmplat. Am făcut ceea ce trebuia pentru Craig Coley și pentru comunitate”, a spus un oficial al administrației locale într-un comunicat.

În 11 noiembrie 1987, Rhonda Wicht și fiul ei de patru ani au fost uciși cu brutalitate. Autorul a aranjat locul crimei astfel încât să pară că a fost vorba de un jaf. Vecinii au declarat poliției că au auzit zgomote in jurul orei 5.30 dimineața, iar o femeie a precizat că atunci când s-a uitat pe geam a văzut camioneta lui Coley. Coley – manager de restaurant și fost detectiv – tocmai se despărțise de victimă, cu care avusese o relație.

Interogat de poliție, el a declarat că a socializat la restaurant până la 04.30 dimineața, după care a dus un prieten acasă. Când au percheziționat casa bărbatului, polițiștii au găsit un tricou de copil și un prosop pe care erau urme de sânge. Astfel, în baza acestor probe a fost condamnat pentru crimă și procurorii au încercat să obțină pedeapsa capitală pe numele său. În cele din urmă, însă, a fost condamnat la închisoare pe viață, deși timp de aproape 40 de ani, a susținut că este nevinovat.  

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

A fost condamnat la moarte prin spanzurare, dar a scapat de 3 ori: „Calaul a obosit”
A fost condamnat la moarte prin spanzurare, dar a scapat de 3 ori: „Calaul a obosit”
FULLSCREEN
Suma primită de un bărbat acuzat pe nedrept de dublă crimă. A fost închis 39 de ani
  • /

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO
Donald Trump
Trump a demonstrat că gruparea Statul Islamic a fost eliminată complet din Siria
Momentul în care 100 de oameni au murit. Victimele urlau sfâșietor în apă
Ce lipsea din cabina celor două avioane Boeing prăbușite. Compania taxa în plus
Preot înjunghiat în timpul slujbei în Canada. Atacul a fost filmat
Kim Jong-un și-a concediat fotograful, acuzându-l că i-a distrus „demnitatea supremă”
Pățania unui italian care s-a îndrăgostit de o dansatoare din România. Îi cere acum 100.000 €
Filmați pe ascuns în camera de hotel din Coreea de Sud
Sute de persoane, filmate în secret în 30 de hoteluri. Unde erau ascunse camerele
Noua Zeelandă a adus un omagiu celor 50 de victime. Premierul Ardern a purtat văl
Româncă de 19 ani înjunghiată și abandonată în fața unui spital din Italia
România și Ungaria, date ca exemplu negativ de șeful diplomaţiei germane, care cere sancțiuni
Apariție neobișnuită pe cer, în Los Angeles. Ce era de fapt „mingea de foc”
Sute de oameni în alb, la Teotihuacan, "Locul unde omul devine zeu". Semnificația gestului