Suma exorbitanta pe care a platit-o un om de afaceri din Emirate pentru placuta de inmatriculare cu cifra 1

Ultima actualizare: 09-06-2016 06:58
Guggenheim Abu Dhabi

Un om de afaceri a platit 4,9 milioane de dolari pentru o placuta de inmatriculare cu cifra 1, la o licitatie organizata in Emiratele Arabe Unite.

"Ambitia mea a fost intotdeauna sa fiu numarul unu", a declarat Arif Ahmad Al-Zarouni, afirmand ca era gata sa dea oricat pentru a-si adjudeca placuta cu aceasta cifra, relateaza cotidianul Gulf News.

Dupa ce au investit la Bursa, in sectorul imobiliar si in piata de arta, miliardarii din Emirate cheltuiesc in prezent sume mari in achizitionarea unor placute speciale pentru a-si inmatricula masinile de lux.

Placuta cu numarul 1 a avut ca pret de pornire 1 milion de dirhami, ajungand in cele din urma la 18 milioane de dirhami (4,9 milioane de dolari) la licitatia organizata sambata la Sharjah, unul din cei sapte membri ai Emiratelor.

Vanzarea celor 60 de placute speciale scoase la licitatie a depasit 50 de milioane de dirhami (13,6 milioane de dolari), potrivit cotidianului mentionat. Placutele cu numerele 12 si 22 au fost adjudecate cu 2,07 milioane si, respectiv, 2,08 milioane de dirhami (peste 560.000 de dolari fiecare).

In ultimii ani au fost organizate la Dubai si Abu Dhabi mai multe licitatii, recordul fiind inregistrat in februarie 2008, cand o alta placuta cu cifra 1 a fost adjudecata cu 52,2 milioane de dirhami (14,2 milioane de dolari), scrie Agerpres, care citeaza AFP.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO