Suma cu care a fost despăgubit un bărbat care a stat nevinovat 25 de ani la închisoare

Dată publicare: 07-01-2019 12:06
Dată actualizare: 07-01-2019 12:10


Extradare, inchisoare

O instanţă din China a acordat luni o compensaţie financiară de 4,6 milioane yuani (670.000 dolari sau 588.200 euro) unui bărbat care a fost achitat după ce a petrecut 25 de ani în închisoare ca urmare a unei erori judiciare, relatează EFE.

Tribunalul Popular din localitatea Liaoyuan, nord-estul Chinei, a anunţat decizia la câteva luni după ce, în lipsă de probe, Liu Zhonglin a fost absolvit de acuzaţii. El a stat închis timp de 9.217 zile în urma unei "încarcerări nedrepte", a arătat agenţia.

Cazul în care Zhonglin a fost condamnat începe în 1990, an în care o femeie a fost găsită moartă pe un teren agricol din comitatul Dongliao.

El a fost arestat la puţin timp după acest moment ca unic suspect şi a fost condamnat la moarte pentru asasinat în 1994, sentinţă confirmată un an mai târziu de Tribunalul Superior din provincie.

Atât Zhonglin, cât şi familia sa au făcut recurs în repetate rânduri la hotărârea tribunalului, care a fost într-un final comutată într-o sentinţă de 25 de ani de închisoare.

La doi ani după punerea sa în libertate în 2016, Tribunalul Superior a revocat pedeapsa şi a decis că toate deciziile anterioare de condamnare a lui Zhonglin s-au bazat pe "fapte neclare şi probe insuficiente".

Tribunalul Popular Suprem, cea mai înaltă instanţă din China, a indicat că această ţară a oferit peste 28.000 de compensaţii judiciare din 2013 până în octombrie 2018 ca parte a eforturilor sale de a proteja drepturile celor lezaţi în mod nedrept, a mai arătat Xinhua, preluată de EFE. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO