Suedia opreste operatiunea de cautare a submarinului "strain" in Marea Baltica


Ultimul update: Luni 27 Octombrie 2014 07:06
Data publicarii: Vineri 24 Octombrie 2014 12:12
Categorie: Stiri externe
suedia

Fortele armate suedeze au anuntat vineri ca opresc operatiunea de cautare a unui eventual submarin "strain" in apele din jurul capitalei, Stockholm, relateaza mediafax, citand AFP.

"Vineri dimineata, la ora (locala) 8.00 (9.00, ora României), cea mai mare parte a operatiunii maritime in domeniul informatiilor care era in curs in arhipelagul Stockholm de vinerea trecuta a fost oprita", au anuntat fortele armate intr-un comunicat de presa.

O parte dintre unitatile marine au fost chemate la baze inca de miercuri, dar au ramas in stare de alerta. Fortele armate au decis vineri sa pastreze, in zona de cautare, "unitati terestre mai mici, cu misiuni specifice", se arata in comunicat.

Operatiunea a fost declansata pe 17 octombrie, dupa ce un martor a anuntat ca a vazut un "obiect fabricat de om" in apa. Fortele armate nu au constatat ele-insele vreo activitate submarina in arhipelagul Stockholmului ori in Marea Baltica, insa au efectuat cautari in baza a cinci "observari" de catre marele public, considerate credibile.

In Suedia are loc o dezbatere in urma acestui caz, care aminteste alte incursiuni de scurta durata - reale sau presupuse - ale unor submarine, pana in apropierea zonelor de coasta ale tarii, in timpul Razboiului Rece.
 

Sursa: Mediafax

Suedia ameninta ca va folosi FORTA ARMATA in cazul submarinului strain cautat in Marea Baltica. Cum e vazut scandalul online
Prima imagine cu submarinul
VIDEO PROTVPLUS.RO