SUA vor să vaccineze întreaga populaţie până în toamnă. Ce spune Biden

vaccin sua
Shutterstock

Statele Unite vor să comande 200 de milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva Covid-19, cu obiectivul de a avea capacitatea să vaccineze întreaga populaţie americană până la sfârşitul verii, a anunţat Casa Albă, relatează AFP.

 

„Credem că putem confirma în curând achiziţionarea a 100 de milioane de doze din fiecare dintre cele două vaccinuri autorizate de către Agenţia Medicamentului, Pfizer şi Moderna, care să completeze astfel cele 200 de milioane de doze comandate deja fiecărei societăţi”, a anunţat preşedintele american Joe Biden marţi, într-o alocuţiune la Casa Albă.

Aceste doze suplimentare urmează să fie livrate în vară şi să permită Statelor Unite să aibă „suficiente doze pentru a vaccina în totalitate cele 300 de milioane de americani până la sfârşitul verii sau începutul toamnei”, a declarat Joe Biden.

Noul locatar al Casei Albe a prezentat marţi noi măsuri în vederea unei accelerări a distribuirii vaccinurilor în Statele Unite, care au înregistrat întârzieri şi probleme logistice la sfârşitul mandatului lui Donald Trump, potrivit News.ro.

Citește și
Vaccin
Ce se întâmplă cu vaccinurile în SUA, când cei programați nu se prezintă la vaccinare

„Programul de vaccinare se află într-o situaţie mai rea decât am anticipat noi”, l-a atacat el pe predecesorul său.

Distribuirea vaccinurilor se face în funcţie de mărimea statelor, iar unele s-au plâns de faptul că primesc stocuri foarte limitate şi seringi sau echipament de protecţie insuficiente pentru personalul medical.

Statele americane urmează să primească 10 milioane de doze pe săptămână
 

În vederea unei accelerări a vaccinării, statele americane urmează să primească zece milioane de doze pe săptămână, în contextul în care în prezent primesc 8,6 milioane de doze, cel puţin în următoarele trei săptămâni, a anunţat preşedinele american.

Guvernul Biden se angajează, de asemenea, să furnizeze statelor o estimare a distribuirii dozelor pe o perioadă de trei săptămâni, în contextul în care în prezent estimează doar cu privire la o săptămână, un lucru care le va permite autorităţilor locale să organizeze mai bine campaniile de vaccinare.

„Acest lucru le va permite guvernatorilor, primarilor şi oficialilor locali să aibă mai multă certitudine în privinţa livrărilor, pentru ca ei să-şi poată aplica planul de a vaccina cât mai multă lume posibil”, a declarat Joe Biden.

Când s-ar putea atinge imunitatea colectivă
 

Preşedintele american a estimat luni că Statele Unite se apropie de o imunitate colectivă împotriva Covid-19 până în vară.

„Am încredere în faptul că, până în vară, ne vom apropia clar de imunitatea colectivă”, a spus Joe Biden, în contextul în care ţara sa este una dintre cele mai afectate ţări din lume de Covid-19, cu peste 25,4 milioane de contaminări şi pste 420.000 de morţi.

„Acesta este un efort de război”, a subliniat Joe Biden marţi, anunţând că obiectivul final al Guvernului său este „să bată Covid-19”.

Sunt necesare „luni” de zile în vederea vaccinării întregii ţări, iar situaţia se va înrăutăţi după care se va îmbunătăţi, a avertizat el, evocând un posibil bilanţ de 500.000 de morţi la sfârşitul lui februarie.

Până atunci, „măştile şi nu vaccinurile sunt cea mai bună apărare”, a subliniat preşedintele american, care încearcă să convingă populaţia să se protejeze acoperindu-şi faţa, timp de 100 de zile, pentru a opri răspândirea noului coronavirus, într-o ţară în care opoziţia faţă de masca de protecţie are în continuare numeroşi susţinători.

Citește și...
Administraţia Biden promite 100 de milioane de vaccinări în următoarele 100 de zile. Avertismentul oficialilor americani
Administraţia Biden promite 100 de milioane de vaccinări în următoarele 100 de zile. Avertismentul oficialilor americani

Noile tulpini de coronavirus pun autoritățile în alertă. Germania înăsprește măsurile impuse celor care vin din țările cu multe cazuri de infectare cu mutația britanică.

Ce se întâmplă cu vaccinurile în SUA, când cei programați nu se prezintă la vaccinare
Ce se întâmplă cu vaccinurile în SUA, când cei programați nu se prezintă la vaccinare

Agravarea pandemiei este o realitate sumbră de o parte şi de alta a Atlanticului. Statele Unite au raportat aproape 4 mii de decese provocate de COVID în doar 24 de ore.

SUA ar putea vaccina un milion de oameni pe zi. Trump îi contrazice iar pe medici
SUA ar putea vaccina un milion de oameni pe zi. Trump îi contrazice iar pe medici

În Marea Britanie a început luni administrarea vaccinului dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford.

Recomandări
Cum încearcă regimul Xi Jinping să împiedice răspândirea informațiilor despre proteste:
Cum încearcă regimul Xi Jinping să împiedice răspândirea informațiilor despre proteste: "Val de postări cu conținut erotic"

Pentru mulți chinezi, Twitter reprezintă singura modalitate de a afla despre protestele istorice din propria lor țară. În secret și ilegal, ei apelează la internetul liber prin VPN, un serviciu care protejează conexiunea la internet și confidențialitatea

Bogdan Aurescu: Suedia susține aderarea României la Spațiul Schengen
Bogdan Aurescu: Suedia susține aderarea României la Spațiul Schengen

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a anunțat, luni seara, pe Twitter că Suedia susține aderarea României la Spațiul Schengen.

Brazilia - Elveția, final de meci! Victorie cu un gol spectaculos marcat pe final
Brazilia - Elveția, final de meci! Victorie cu un gol spectaculos marcat pe final

Brazilia - Elveția, LIVE TEXT. Echipa câștigătoare se califică în optimile de finală