SUA si Rusia negociaza infiintarea unui grup de lucru pentru securitatea informatica. Colegii lui Trump critica ideea


Ultimul update: Duminica 23 Iulie 2017 07:34
Data publicarii: Joi 20 Iulie 2017 14:49
Categorie: Stiri externe
hacker

Moscova si Washingtonul negociaza pentru a infiinta un grup de lucru comun pentru securitatea informatica, a declarat trimisul special al Rusiei pentru securitate informatica, Andrei Krutkih, citat de Reuters.

Rusia a anuntat saptamana trecuta ca Donald Trump si Vladimir Putin au discutat despre formarea unui grup pentru securitate informatica.

Trump a scris pe Twitter, la scurt timp dupa intalnirea cu Putin de la summitul G20, ca el si omologul sau rus au discutat despre formarea unei “unitati impenetrabile de securitate informatica” pentru a se ocupa de chestiuni precum riscul unei ingerinte informatice in alegeri, potrivit news.ro.

 

 

Ideea a fost criticata dur de mai multi colegi de partid ai lui Trump, care s-au intrebat de ce ar colabora Statele Unite cu Rusia dupa ce Moscova ar fi incercat sa influenteze alegerile din 2016.

Cateva zile mai tarziu, liderul de la Casa Alba a parut sa renunte la idee. “Faptul ca presedintele Putin si cu mine am discutat despre o unitate de securitate informatica nu inseamna ca eu cred ca se poate intampla. Nu se poate”, a scris Trump pe Twitter.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO