SUA și Coreea de Sud amână exercițiile militare comune, după amenințările nord coreenilor


Ultimul update: Duminica 17 Noiembrie 2019 16:22
Data publicarii: Duminica 17 Noiembrie 2019 15:06
Categorie: Stiri externe
Coreea

SUA şi Coreea de Sud amână manevrele militare aeriene comune programate la sfârşitul lunii noiembrie, o decizie luată pentru a susţine eforturile diplomatice cu Phenianul, au anunţat miniștrii Apărării din cele două state.

„Am luat această decizie în semn de bunăvoinţă pentru a contribui la o atmosferă propice diplomaţie şi la progresul păcii”, a declarat pentru presă şeful Pentagonului, Mark Esper, aflat împreună cu omologul său sud-coreean Jeong Kyeong Doo la un summit ASEAN la Bangkok.

Phenianul a condamnat planurile de desfăşurare a acestor exerciţii comune şi a ameninţat că va răspunde printr-o 'pedeapsă şocantă', potrivit Agerpres.

Coreea de Nord a criticat sever Statele Unite ale Americii pentru manevrele militare comune cu Seulul.

Sâmbătă, Mark Esper a afirmat că SUA şi Coreea de Sud ar trebui să fie flexibile în privinţa acestor manevre militare pentru a lăsa mai mult spaţiu diplomaţiei.

Aflat în avion spre Coreea de Sud, el a mai spus că SUA sunt deschise către o reducere a exerciţiilor militare viitoare, criticate cu regularitate de Phenian.

Peste 28.000 de militari americani sunt staţionaţi în Coreea de Sud în scop de descurajare a potenţialelor ameninţări venite din Coreea de Nord.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO