SUA își intensifică supravegherea aeriană în Peninsula Coreeană. „Cadou de Crăciun”

Ultima actualizare: 25-12-2019 10:29
avioane sua
Getty

Statele Unite şi-au intensificat miercuri supravegherea aeriană în Peninsula Coreeană prin desfăşurarea a patru avioane, în eventualitatea în care Phenianul va efectua noi teste cu armament în următoarele zile, conform EFE.

Pentagonul a desfăşurat miercuri aeronavele RC-135W, E-8C, RQ-4 Global Hawk şi RC-135S, capabile să localizeze geografic semnale, să capteze imagini aeriene şi să îndeplinească alte funcţii de recunoaştere şi supraveghere, a informat contul de Twitter dedicat urmăririi mişcărilor aeriene militare Aircraft Spots.

Deşi forţa aeriană a SUA a operat separat o parte din aceste avioane în ultimele săptămâni, faptul neobişnuit de a mobiliza patru aeronave în acelaşi timp ar demonstra atenţia sporită pe care SUA o acordă turnurii beligerante adoptate de regimul nord-coreean, potrivit experţilor.

În ultimele luni, regimul nord-coreean condus de liderul Kim Jong-Un a efectuat mai multe teste cu rachete, dar cu profil redus, dar a lăsat să se înţeleagă că ar putea relua testele nucleare şi cu rachete balistice intercontinentale, intenţii cărora Washingtonul le-a răspuns cu o creştere a supravegherii militare.

Phenianul va trimite SUA un „cadou de Crăciun”

 

Operaţiunea aeriană a SUA ar constitui un răspuns, de asemenea, la avertismentul lansat recent de Phenian, care a anunţat că va trimite Washingtonului un „cadou de Crăciun” dacă administraţia americană nu alege să facă o nouă propunere în dialogul bilateral privind denuclearizarea.

Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi că este pregătit să „se ocupe cu success” de acest „cadou de Crăciun”, dacă va fi cazul.

„Poate că este un cadou bun. Poate că este vorba de un cadou în care îmi trimite o vază frumoasă, în loc de un test cu rachete”, a declarat jurnaliştilor, ironic, preşedintele Trump la complexul Mar-A-Lago din Florida, înainte de a transmite urări de Crăciun membrilor unităţilor armatei americane desfăşuraţi în diferite locuri de pe glob.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO