SUA anunta inchiderea mai multor ambasade si consulate duminica, din motive de securitate


Ultimul update: Luni 05 August 2013 06:46
Data publicarii: Vineri 02 August 2013 08:18
Categorie: Stiri externe
ambasada sua

Statele Unite au anuntat joi ca vor inchide duminica mai multe ambasade si consulate, in lume, din motive de securitate, relateaza AFP.

O purtatoare de cuvant a Departamentului de Stat, Marie Harf, a precizat ca este vorba despre o masura "de precautie", dar a refuzat sa ofere detalii despre o eventuala amenintare anume care sa justifice aceasta masura sau sa spuna care sunt ambasadele vizate.

"Departamentul de Stat a dat ordin mai multor ambasade si consulate sa ramana inchise sau sa isi suspende activitatea duminica, pe 4 august", le-a spus ea jurnalistilor. Aceasta decizie a fost adoptata ca masura de "precautie fata de angajatii nostri si cei care ar putea sa viziteze aceste institutii" americane, a adaugat ea.

Dupa aceasta data, administratia americana va studia o eventuala redeschidere a reprezentantelor diplomatice care vor fi inchise, a continuat purtatoare de cuvant. "Este posibil, de asemenea, sa fie inchise timp de mai multe zile", a avertizat ea.

Majoritatea cladirilor oficiale sunt inchise in Statele Unite duminica, prima zi a saptamanii de lucru in numeroase tari musulmane.

Statele Unite sunt deosebit de atente la masurile de securitate in ambasade si consulate, in urma atacului comis la Consulatul de la Benghazi, in Libia, pe 11 septembrie 2012, in care au fost ucisi ambasadorul american in aceasta tara si alti trei agenti americani.

Sursa: Mediafax

Tags: sua, ambasade,

VIDEO PROTVPLUS.RO