Stridie de Cartea Recordurilor descoperita in Belgia. Are 25 de ani si 38 de centimetri lungime

Ultima actualizare: 01-09-2015 07:06
stridie record

O familie din Luxemburg a gasit la Zwin (Belgia) probabil cea mai mare cochilie de stridie din lume, un exemplar de 25 de ani si 38 de centimetri lungime, cu 2,5 centimetri mai mult decat cea care detinea recordul, relateaza 7sur7.be.

In asteptarea confirmarii oficiale de la Guinness World Records, "campioana" va fi expusa la Muzeul national al Pescuitului de la Oostduinkerke. Descoperirea a fost facuta in 26 august, iar familia din Luxemburg si-a dat seama imediat ca stridia este exceptionala si a luat legatura cu Zwin Centre Nature si Institutul flamand pentru Mare. Institutul a confirmat ca este un exemplar exceptional de stridie japoneza, adusa in Olanda in anii 1960 din Extremul Orient, in contextul in care cultura de stridii plate europene suferise din cauza iernii aspre din 1963, potrivit Agerpres.

"Cochilia gasita este mult mai mare decat cele mai mari exemplare cunoscute in regiunea noastra, iar varsta ei este estimata la 25 de ani pe baza inelelor de crestere", a spus Jan Seys, biolog marin si purtator de cuvant al institutului mentionat. in mod normal, stridiile masoara in zona Zwin intre 8 si 15 centimetri

Sursa foto: deredactie.be

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO