STIRI EXTERNE PE SCURT. Noi acuzatii de spionaj la adresa SUA; Surpriza neplacuta pentru o familie din SUA

Ultima actualizare: 08-07-2014 07:11

Armata ucraineana reclama primele victorii impotriva separatistilor pro-rusi din estul tarii. Militantii au parasit orasul-bastion Slaviansk, iar drapelul ucrainean flutura din nou pe cladirea primariei.

Oras parasit

Rebelii pro-rusi au parasit orasul Slaviansk inainte de ivirea zorilor. Pe timpul noptii, localitatea a fost bombardata intens de fortele armate ucrainene. Militantii s-au refugiat intr-un oras din apropiere, Kramatorsk, un alt simbol al rebeliunii pro-ruse. Armata ucraineana a relansat ofensiva impotriva militantilor la inceputul acestei saptamani, dupa 10 zile de incetare a focului.

Ambasador chemat la discutii

Ambasadorul american la Berlin a fost "invitat" la o discutie de ministrul german de externe. Pe agenda intalnirii, se afla noi acuzatii ca Statele Unite ar fi spionat Germania. Zilele trecute, un cetatean german a fost arestat pentru ca le-ar fi vandut americanilor informatii despre o ancheta parlamentara care viza, culmea, alte cazuri de spionaj puse pe seama Agentiei Nationala Americane pentru Securitate.

Musafir nepoftit

O familie din Portland, Statele Unite, a avut un invitat nepoftit la masa de Ziua Independentei. O puma si-a facut culcus pe ramurile unui copac din curtea. Oamenii s-au speriat si i-au chemat pe reprezentantii agentiei pentru animale. Acestia au decis sa eutanasieze felina, intrucat isi pierduse frica de oameni si se aventura in zonele locuite.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO