STIRI EXTERNE PE SCURT. Sate inghitite de ape in Albania si Grecia; proteste de amploare in Ungaria

Dată publicare: 02-02-2015 07:54
Dată actualizare: 05-02-2015 07:04


Inundatii

In timp ce in vestul Europei ninge, Albania si Grecia se confrunta cu inundatii din cauza ploilor abundente. Cititi mai multe in stirile externe pe scurt.

INUNDATII IN GRECIA SI ALBANIA

Ploile abundente si topirea zapezii au format viituri care au inghitit zeci de sate din patru regiuni sudice ale Albaniei. Politia si armata au evacuat sute de familii, iar unii au fost luati cu elicopterul de pe acoperisurile caselor. Inundatii sunt si in nord-vestul Greciei, unde apa a provocat prabusirea unui pod din secolul al XIX-lea, unic in Balcani.

AJUTOR DE LA MERKEL

In jur de 4.000 de unguri au iesit duminica in strada cerandu-i cancelarului german Angela Merkel sa opreasca apropierea Ungariei de Rusia. Merkel soseste luni la Budapesta, unde, peste doua saptamani, are programata o vizita si Vladimir Putin. Premierul Viktor Orban este liderul european cel mai apropiat de Rusia, care a imprumutat Ungariei 10 miliarde de euro si ii va construi reactoare nucleare. Manifestantii au cerut si demisia lui Orban.

COLIZIUNE IN AER

Doua avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit in aer, in statul american Alaska. Amandoi pilotii au fost gasiti in viata, dar sunt spitalizati, iar unul dintre ei este in stare grava. Cauzele accidentului nu se cunosc, dar un martor spune ca unul dintre avioane a ramas fara o aripa in urma coliziunii si e o minune ca pilotul a supravietuit.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO