"Stim ca Statul Islamic vizeaza Euro 2016." Avertismentul lansat de seful agentiei de securitate din Germania

27-05-2016 21:57

isis

Hans-Georg Maassen, directorul Agentiei Germane Federale pentru Protectia Constitutiei, a declarat vineri ca militantii Statului Islamic ar viza sa comita atentatele la campionatul european de fotbal Euro 2016.

Comentariile lui Maassen vin dupa ce seful spionajului francez a atras atentia ca jihadistii ISIS se pregatesc pentru o noua campanie de atentate in zone agglomerate, relateaza News.ro, citand Reuters.

Franta va gazdui in acest an campionatul de fotbal Euro 2016, care demareaza pe data de 10 iunie, la doar sapte luni de la atentatele teroriste soldate cu 130 de morti. ”Stim ca Statul Islamic vizeaza Euro 2016”, a precizat Maassen.

De asemenea, acesta a precizat ca nu exista dovezi concrete care sa indice spre posibile atentate, insa sunt destule indicii privind interesul teroristilor Statului Islamic in evenimentele sportive de la Euro 2016, care vor genera un flux turistic considerabil.

Cel putin 2,5 milioane de spectatori sunt asteptati la cele 51 de meciuri care implica 24 de echipe de fotbal nationale. Mai mult, vor fi organizate zone pentru fani, care vor urmari meciurile de fotbal pe ecrane mari.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO