Statele Unite impune noi sancţiuni Venezuelei pentru a susţine "restaurarea democraţiei"


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 26 Septembrie 2018 11:06
Categorie: Stiri externe
Nicolas Maduro

Statele Unite a impus noi sancţiuni asupra unor persoane apropiate preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro, printre care şi soţia sa, relatează Reuters.

Sancţiunile i-au mai vizat şi pe vice-preşedintele Venezuelei, pe ministrul apărării şi pe ministrul comunicaţiei şi informaţiei. Măsurile au fost impuse ca urmare a cererii preşedintelui american Donald Trump de a susţine "restaurarea democraţiei" în statul sud-american.

"Astăzi, socialismul a falimentat această naţiune bogată în petrol şi i-a condus populaţia în sărăcie. (...) Solicităm naţiunilor adunate aici să ni se alăture în a cere restaurarea democraţiei în Venezuela", a declarat președintele Donald Trump în faţa Adunării Generale a ONU, citat de Reuters.

Pe lângă aceste sancţiuni însă, Peru, Canada, Columbia, Paraguay, Chile şi Argentina vor depune o plângere pe numele preşedintelui Venezuelei la Curtea Internațională de Justiție, pentru a fi iniţiată o investigaţie cu privire la încălcarea drepturilor omului.

Acestea nu sunt primele sancţiuni ce i-au vizat strict pe unii oficiali venezueleni. Recent, însuşi preşedintelui venezuelean i-au fost impuse sancţiuni ca urmare a rezultatului de la alegerile prezidenţiale recent-desfășurate. Atunci, Nicolas Maduro a câştigat alegerile cu 67,8% din voturi (diferenţa dintre el şi locul doi fiind de aproape 40%), fiind acuzat de falsificarea rezultatelor.

Maduro se află la al doilea mandat ca preşedinte ale Venezuelei, un stat care de ani de zile se află într-o tot mai gravă criză politică, socială şi economică ce a dus la o hiperinflaţie galopantă. Conform datelor oferite Organizaţia Internaţională a Migraţiei, criză a dus şi la emigrarea a cel puţin trei milioane de locuitori în doar șapte ani.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Reuters

VIDEO PROTVPLUS.RO