Statele Unite felicită guvernul şi cetăţenii României pentru „alegerile prezidenţiale reuşite”


Ultimul update: Marti 26 Noiembrie 2019 14:30
Data publicarii: Marti 26 Noiembrie 2019 14:24
Categorie: Stiri externe
sua romania

Departamentul de Stat al SUA a felicitat guvernul şi cetăţenii României pentru „alegerile prezidenţiale reuşite”, într-o declaraţie de presă care aminteşte că în curând se împlinesc 30 de ani de la „întoarcerea către Vest” a ţării noastre.

„Statele Unite felicită guvernul României şi pe cetăţenii săi pentru alegerile prezidenţiale reuşite. Aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu preşedintele Iohannis la întărirea pe mai departe a parteneriatului nostru strategic”, se arată în declaraţia semnată de purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Morgan Ortagus, şi datată luni, 25 noiembrie.

„Odată cu apropierea celei de-a 30-a aniversări a Revoluţiei din România şi a întoarcerii către Vest, SUA salută noi oportunităţi de îmbunătăţire a legăturilor noastre în domeniul securităţii, energic şi economic, în beneficiul ambelor ţări”, se menţionează în comunicat.

Departamentul de Stat american mulţumeşte totodată României, „aliatul nostru din NATO, pentru susţinerea fermă acordată eforturilor de securitate internaţională în regiune şi pe plan global”.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO