Functionarea organelor vitale ale lui Sharon se "deterioreaza treptat" - spital

Ultima actualizare: 04-01-2014 06:54

Functionarea organelor vitale ale lui Ariel Sharon, aflat in coma de opt ani, se "deterioreaza in mod treptat", a declarat vineri directorul spitalului in care fostul premier israelian este internat, la Tel Aviv, relateaza AFP.

UPDATE 3 IANUARIE

"Examene evidentiaza o deteriorare inceata si treptata a functionarii organelor sale (...). Asistam la o disfunctie generalizata a organelor centrale", a anuntat Zeev Rotstein intr-o conferinta de presa sustinuta in fata Spitalului Tel Hashomer.

UPDATE 2 IANUARIE

ORA 11:50 Mai multe organe vitale ale lui Ariel Sharon, si nu numai rinichii, asa cum a anuntat presa miercuri, au incetat sa mai functioneze normal, a declarat joi directorul spitalului Tel Hashomer, situat in apropiere de Tel-Aviv, unde este internat fostul premier, relateaza AFP.

"In ultimele doua zile, am asistat la o scadere graduala a functionarii mai multor organe centrale ale lui Ariel Sharon, care sunt esentiale pentru supravietuirea sa", a declarat Zeev Rotstein, in cadrul unei intalniri cu presa in fata spitalului, a anuntat postul de radio militar.

In varsta de 85 de ani, Ariel Sharon, care este spitalizat in centrul Shiva al spitalului Tel Hashomer, in apropiere de Tel-Aviv, sufera de "probleme renale grave" in urma unei interventii chirurgicale, a adaugat postul de radio.

Ariel Sharon a suferit un atac cerebral la 4 ianuarie 2006. De atunci el se afla in coma, iar fiii sai au decis sa il mentina in viata sub asistenta medicala.

El nu a manifestat niciun semn de revenire din coma.

Potrivit site-ului Ynet, care citeaza surse medicale, Ariel Sharon a fost transferat la serviciul de urgenta in urma cu o luna. Starea sa de sanatate s-a stabilizat ulterior, dar de cateva zile s-a produs o "ameliorare semnificativa", a adaugat site-ul.

Fost general, Ariel Sharon a devenit premier in 2001. El a fost reconfirmat in functie in 2003. Dupa ce a fost un sustinator acerb al colonizarii teritoriilor palestiniene, el a organizat in 2005 retragerea israeliana din Fasia Gaza si destructurarea coloniilor instalate in aceasta regiune.

La 18 decembrie 2005, el a fost spitalizat in urma unui "usor atac cerebral", din care si-a revenit rapid. Dar la 4 ianuarie un "atac cerebral grav" i-a provocat o coma profunda.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO