IMAGINILE asaltului sangeros din Cecenia. Cel putin 10 membri ai fortelor de securitate ruse au fost ucisi. VIDEO

Ultima actualizare: 07-12-2014 07:15
CECENIA

Cel putin 19 persoane au fost ucise joi, la Groznai, in confruntari intre insurgenti ceceni si fortele de ordine, anunta autoritatile ruse.

Confruntarile au provocat moartea a zece membri ai serviciilor de securitate, alti 28 fiind raniti, au precizat autoritatile ruse, anuntand incheierea "operatiunii antiteroriste".

Potrivit Comitetului national pentru combaterea terorismului, atacul insurgent a avut loc in centrul orasului Groznii, fiind urmat de confruntari armate in incinta unei scoli. O cladire in care sunt redactiile unor publicatii a fost incendiata.

Cel putin 10 membri ai fortelor de securitate ruse au fost ucisi, in confruntarile cu militantii islamisti, care, potrivit autoritatilor, s-au baricadat intr-o scoala si intr-un imobil unde se afla redactiile unor publicatii locale.

Nu se stie daca rebelii, bine inarmati, au vizat cladirile respective, sau au fost obligati sa se retraga acolo. Potrivit comitetului national anti-terorism, insurgentii au fost incercuiti de fortele de politie.

Presedintele Ceceniei, Ramzan Kadirov, a anuntat joi ca o cladire din Groznii a fost luata cu asalt de teroristi, sapte atacatori fiind ucisi, relateaza Itar-Tass.

Un grup de rebeli a atacat un post al politiei rutiere, dupa care a luat cu asalt "Casa Presei" din Groznii. Rebelii se aflau in imobil, blocati de politie si fortele de securitate.

Potrivit liderului cecen atacatorii planuiau un atac terorist major in oras. Comitetul National Antiterorism de la Groznii a impus starea de urgenta in centrul capitalei cecene.

Potrivit agentiei publice de presa RIA Novosti, care citeaza o sursa din cadrul politiei locale,  cel putin cinci politisti au fost ucisi iar mai multi raniti.

"Exista pierderi in randul personalului", a anuntat Comitetul National Antiterorism intr-un comunicat difuzat de agentii rusesti de presa. Comitetul nu a oferit imediat un bilant oficial, insa postul Russia Today vorbeste de 6 politisti ucisi. 

Evenimentele au loc cu cateva ore inainte ca presedintele rus Vladimir Putin sa sustina cel de-al unsprezecelea sau discurs catre natiune.

Cinci politisti au fost ucisi, iar aproximativ 10 au fost raniti la Groznii in octombrie, cand au incercat sa impiedice un tanar kamikaze sa atace o sala de concerte in care se aflau mii de persoane, in timpul unei sarbatori locale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO