Stare de urgență în Canada, din cauza ninsorilor abundente și a viscolului

Ultima actualizare: 19-01-2020 10:06

Autoritaţile canadiene au decretat stare de urgenţă în două provincii din estul ţării, în urma ninsorilor abundente şi a viscolului puternic din ultimele ore.

Străzile au fost acoperite de zăpadă, iar maşinile parcate nu se mai vedeau din cauza stratului gros de nea.

Câteva ore de ninsoare şi viscol au fost suficiente ca unii canadieni să se trezească blocaţi în case. În unele locuri, zăpada viscolită a depăşit un metru înălţime şi a luat forma uşilor de la case.

Despre plecat cu maşina , nici vorbă, pentru că mai toate autoturismele au rămas ascunse în troienele care ajungeau la înălţimea unui om. Din fericire, viscolul puternic nu a provocat şi întreruperi de curent.

Danny Breen, primarul oraşului St John: „Din cauza viscolului puternic există pericolul să se întrerupă alimentarea cu energie electrică, iar ca urmare a mai multor factori combinaţi este normal să se declare stare de urgenţă până când zăpadă este curăţată şi lucrurile revin la normal.”

Chiar şi pentru cei obişnuiţi cu iernile geroase şi cu multă zăpadă, situaţia din zilele acestea este un pic prea diferită. Mai ales că pentru prima dată au fost închise drumurile.

Localnic:Sunt aici de 26 de ani şi niciodată nu am văzut aşa ceva, măcar o dată. Sperăm că nu se va mai întâmpla aşa ceva.”

Canadienii nu s-au arătat deloc intimidaţi de furia naturii şi au ieşit din case pentru a cumpăra una-alta.

Meteorologii au emis avertizări pentru viscol şi ninsori puternice pe tot parcursul acestui sfârşit de săptămână.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO