Gafele comise de Trump la întâlnirea cu regina Elisabeta. Ce a spus despre nora ei

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 14 Iulie 2018 08:10
Categorie: Internaţional

Donald Trump nu e tocmai un maestru al eleganţei şi mulţi se aşteptau să gafeze la întâlnirea de vineri cu regina Marii Britanii.

Nu ştim dacă i-a scăpat vreo vorbă nepotrivită cât timp au băut ceaiul în spatele uşilor închise. Dar.. observând partea publică a ceremoniilor, toată lumea a remarcat imediat câteva stângăcii - dacă nu chiar gafe!

Donald şi Melania Trump au ajuns cu întârziere la castelul Windsor, unde fuseseră invitaţi să ia ceaiul cu regina. Pe reţelele de socializare circulă imagini în care Elisabeta a II-a, care îi aştepta într-un cort instalat în curte, îşi verifică de două ori ceasul, întrebându-se probabil unde sunt musafirii.

Aceştia ajung în cele din urmă şi amândoi îi strâng mâna reginei. Imediat, preşedintele american şi soţia lui sunt criticaţi pe reţelele de socializare că nu s-au înclinat în faţa suveranei.

Max Foster, corespondent CNN: "Buckingham Palace insistă că nu există un cod de conduită obligatoriu, deşi unii vizitatori pot alege să respecte tradiţiile. Regina nu se aşteaptă ca oamenii să se încline în faţa sa, dar mulţi aleg să o facă. Bărbaţii înclină capul, în timp ce femeile fac o mică reverenţă. Secretul este să nu exageraţi. Alţii preferă să-i strângă mâna în mod obişnuit. Sau pot alege o combinaţie între cele două."

Donald Trump dat dovadă de stângăcie şi când a inspectat garda de onoare împreună cu regina. A luat-o cu câţiva paşi înainte, apoi s-a oprit brusc în faţa ei, determinând-o pe suverană să-l ocolească.

Nu ştim ce i-a spus în privat reginei, dar într-un interviu acordat tabloidului "The Sun" a numit-o "o femeie incredibilă" pentru că şi-a reprezentat ţara atâţia ani fără să comită greşeli stânjenitoare.

În trecut însă, a făcut declaraţii mai puţin elegante despre alţi membri ai familiei regale. S-a lăudat că, dacă ar fi întâlnit-o pe prinţesa Diana, ar fi sedus-o cu siguranţă. Şi le-a găsit scuze celor care au fotografiat-o pe ducesa de Cambridge făcând plajă fără sutien. "Cine n-ar poza-o pe Kate că să câştige o mulţime de bani, dacă face plajă nud?", a spus el.

Cât despre prinţul Charles, Trump ar fi spus că refuză să-l întâlnească pentru că nu vrea să i se ţină predici despre încălzirea globală.

Donald Trump, lăudat de Kremlin.
Donald Trump, lăudat de Kremlin. "E partenerul nostru, cu el putem negocia"
VIDEO PROTVPLUS.RO
Papa Francisc
Abuzuri sexuale ale preoților. Papa și lideri catolici au văzut poveștile a 5 victime
Putin, către SUA: Rachetele nucleare rusești pot lovi înaintea celor americane
Președintele unei țări a dat ordin presei să nu îl mai laude încontinuu
Găleţi cu uraniu radioactiv, la unul dintre cele mai populare obiective turistice din lume
Rușii amenință: Noua rachetă hipersonică poate străpunge orice scut de apărare
Liderii pro-europeni din Moldova ar fi fost otrăviţi. Substanţa găsită la analize
Christopher Paul Hasson
Planul unui atac de proporții rar întâlnite în SUA, inspirat de criminalul Anders Breivik
Soarta tristă a 7 frați care au fugit de război, dar au murit arși de vii în casă
Româncă moartă în Italia, abandonată la morgă: ”Ajutaţi-ne să îi găsim familia”
Atac armat la Munchen: 2 morți. Autorități: "Nu mai este niciun pericol"
Rusia, alianță cu China împotriva Vestului: ”Europa ar fi tulburată”
Un român din UK a violat o femeie ca să-și sărbătorească ziua de naștere