Gafele comise de Trump la întâlnirea cu regina Elisabeta. Ce a spus despre nora ei

Ultimul update: Sambata 14 Iulie 2018 08:46
Data publicarii: Sambata 14 Iulie 2018 08:10
Categorie: Internaţional

Donald Trump nu e tocmai un maestru al eleganţei şi mulţi se aşteptau să gafeze la întâlnirea de vineri cu regina Marii Britanii.

Nu ştim dacă i-a scăpat vreo vorbă nepotrivită cât timp au băut ceaiul în spatele uşilor închise. Dar.. observând partea publică a ceremoniilor, toată lumea a remarcat imediat câteva stângăcii - dacă nu chiar gafe!

Donald şi Melania Trump au ajuns cu întârziere la castelul Windsor, unde fuseseră invitaţi să ia ceaiul cu regina. Pe reţelele de socializare circulă imagini în care Elisabeta a II-a, care îi aştepta într-un cort instalat în curte, îşi verifică de două ori ceasul, întrebându-se probabil unde sunt musafirii.

Aceştia ajung în cele din urmă şi amândoi îi strâng mâna reginei. Imediat, preşedintele american şi soţia lui sunt criticaţi pe reţelele de socializare că nu s-au înclinat în faţa suveranei.

Max Foster, corespondent CNN: "Buckingham Palace insistă că nu există un cod de conduită obligatoriu, deşi unii vizitatori pot alege să respecte tradiţiile. Regina nu se aşteaptă ca oamenii să se încline în faţa sa, dar mulţi aleg să o facă. Bărbaţii înclină capul, în timp ce femeile fac o mică reverenţă. Secretul este să nu exageraţi. Alţii preferă să-i strângă mâna în mod obişnuit. Sau pot alege o combinaţie între cele două."

Donald Trump dat dovadă de stângăcie şi când a inspectat garda de onoare împreună cu regina. A luat-o cu câţiva paşi înainte, apoi s-a oprit brusc în faţa ei, determinând-o pe suverană să-l ocolească.

Nu ştim ce i-a spus în privat reginei, dar într-un interviu acordat tabloidului "The Sun" a numit-o "o femeie incredibilă" pentru că şi-a reprezentat ţara atâţia ani fără să comită greşeli stânjenitoare.

În trecut însă, a făcut declaraţii mai puţin elegante despre alţi membri ai familiei regale. S-a lăudat că, dacă ar fi întâlnit-o pe prinţesa Diana, ar fi sedus-o cu siguranţă. Şi le-a găsit scuze celor care au fotografiat-o pe ducesa de Cambridge făcând plajă fără sutien. "Cine n-ar poza-o pe Kate că să câştige o mulţime de bani, dacă face plajă nud?", a spus el.

Cât despre prinţul Charles, Trump ar fi spus că refuză să-l întâlnească pentru că nu vrea să i se ţină predici despre încălzirea globală.

Donald Trump, lăudat de Kremlin.
Donald Trump, lăudat de Kremlin. "E partenerul nostru, cu el putem negocia"
VIDEO PROTVPLUS.RO
Incendiu California
Orașul Paradise înainte și după incendiul "Camp Fire". GALERIE FOTO
Pedeapsa primită de un german care a angajat ilegal în abatoare 1.000 de români
Mesajul purtătorului de cuvânt al C.E. despre pregătirea preşedinţiei române a Consiliului UE
Unde a fost găsit un mozaic vechi de 1600 de ani furat acum 4 decenii dintr-o biserică
Secretul dezvăluit de un tânăr care a fugit din Coreea de Nord. Ce a povestit despre Kim Jong-un
Pompierii au reuşit să controleze în proporţie de 90% cel mai ucigător incendiu din istoria Californiei
tenerife, furtuna, valuri, bloc,
Momentul în care valuri de 10 metri lovesc o clădire din Tenerife. VIDEO
Aerul din California a devenit toxic din cauza incendiilor. "E ca şi cum te-ai apuca de fumat"
Un important baron al drogurilor a murit. Era un apropiat al lui „El Chapo”
A vrut să își refacă viața în California, după un uragan, însă a ajuns victimă a incendiilor
Gestul neașteptat făcut de soția traficantului El Chapo. Cum a fost fotografiată
Primele imagini cu submarinul găsit după un an de căutări, la 800 de metri adâncime. FOTO