Sprijinul popular pentru Donald Trump a atins un nou nivel minim, după asaltul asupra Capitoliului

Ultima actualizare: 15-01-2021 19:49
Ce va urma dacă Donald Trump este pus sub acuzare. Mai poate candida pentru al doilea mandat?
Getty

Mai mult de două treimi dintre americani (68%) sunt de părere că Donald Trump nu ar trebui să mai fie în anii următori un personaj politic major la nivel naţional, indică un studiu realizat de Pew Research Center, transmite vineri dpa.

Astfel, sprijinul popular pentru activitatea lui Trump a atins un nou nivel minim, de numai 29%, întrucât chiar şi susţinătorii săi afirmă tot mai des că sunt nemulţumiţi de comportamentul liderului de la Casa Albă după alegerile din noiembrie anul trecut.

Această scădere în sondaje survine după asaltul asupra Capitoliului, din 6 ianuarie, când mai multe persoane au decedat, inclusiv cel puţin un ofiţer de poliţie. Trump a fost ulterior pus sub acuzare de Camera Reprezentanţilor pentru incitare la revoltă.

O majoritate de 54% dintre americani susţin că ar fi mai bine pentru ţara lor ca Donald Trump să fie destituit, iar ultimele zile ale mandatului de preşedinte să fie asigurate de vicepreşedintele în exerciţiu Mike Pence. O proporţie de 45% apreciază că Trump ar trebui să fie lăsat să-şi încheie mandatul, până la 20 ianuarie, arată studiul publicat pe site-ul Pew Research Center.

Doar aproximativ un sfert dintre cei intervievaţi în sondajul Pew au afirmat că Trump nu are vreo responsabilitate pentru violenţele din 6 ianuarie din capitala federală a SUA.

În schimb, alegătorii americani par să fie mulţumiţi de modul în care preşedintele ales Joe Biden a gestionat perioada trecută după alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, 64% dintre cei intervievaţi afirmând că au o opinie pozitivă faţă de comportamentul politicianului democrat în ultimele două luni.

Sondajul a fost realizat în perioada 8 - 12 ianuarie, pe un eşantion de 5.360 de cetăţeni americani cu drept de vot, dintre care 4.400 au declarat că au votat în alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO