Spital acuzat de discriminare după ce a forțat o asistentă catolică să asiste la un avort


Ultimul update: Joi 29 August 2019 22:57
Data publicarii: Joi 29 August 2019 21:33
Categorie: Stiri externe
Spital acuzat de discriminare, după ce a forțat o asistentă catolică să asiste la un avort

Guvernul Statelor Unite acuză un spital din Vermont că a încălcat drepturile unei asistente de religie catolică, forțând-o să acorde ajutor în timpul unei întreruperi de sarcină.

Asistenta, a cărui nume nu a fost dezvăluit, a susținut că a transmis spitalului că nu poate lua parte la procedură, date fiind convingerile sale religioase.

Angajații din sistemul sanitar sunt protejați de legea federală în fața discriminărilor pornite de la convingerile morale sau religioase, notează BBC.

Avocații asistentei susțin că, inițial, aceasta a fost dusă în eroare în privința procedurii, căci i s-a spus că e legată de o pierdere de sarcină. Când i s-a precizat că, de fapt, e vorba de un avort, ea a întrebat dacă poate un alt angajat să-i ia locul. Solicitarea ei a fost refuzată.

Până la urmă, asistenta medicală a fost nevoită să participe la procedură și de atunci „e bântuită de coșmaruri”, se arată în plângerea formulată de avocați.

Incidentul a avut loc în 2017, iar asistenta, care este catolică, nu mai lucrează la respectivul spital.

Miercuri, Departamentul pentru Sănătate și Servicii Umane a SUA a avertizat unitatea medicală din Vermont că are 30 de zile la dispoziție să se conformeze legilor privind drepturile civile, sau i se vor tăia fondurile.

Agenția guvernamentală ce se ocupă de drepturile civile a emis o notificare în care a acuzat spitalul că a „discriminat personalul medical ce are obiecții de natură religioasă sau morală în ceea ce privește avortul”.

Într-un comunicat, spitalul a susținut că acuzațiile „nu sunt susținute de probe”.

„Nu discriminăm și nu împiedicăm angajații să refuze procedurile față de care au obiecții. University of Vermont Medical Center are norme clare, care apără atât credințele religioase, etice și culturale ale angajaților, cât și dreptul pacientelor la o procedură sigură și legală de întrerupere a sarcinii”, a mai transmis unitatea medicală.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: BBC

VIDEO PROTVPLUS.RO