Un student american, dat disparut in 2004, ar fi fost rapit de Coreea de Nord pentru a-l invata engleza pe Kim Jong-Un


Ultimul update: Luni 05 Septembrie 2016 06:59
Data publicarii: Vineri 02 Septembrie 2016 11:30
Categorie: Stiri externe
David Sneddon

Parintii unui student american, disparut in 2004, in timpul unei excursii in China, pot spera ca-si vor revedea fiul, dupa ce o agentie de presa japoneza a oferit un comunicat in care se specifica ca tanarul ar fi fost rapit de gurvenul nord-coreean.

S-a presupus ca David Sneddon a decedat dupa ce acesta a disparut in regiunea Yunnan, vestul Chinei, cand avea 24 de ani. Politia a declarat faptul ca, probabil, Sneddon a murit in timpul unei plimbari, langa raul Jinsha, pe 14 august 2004. Totusi, corpul lui nu a fost niciodata recuperat, relateaza The Independent

Miercuri, Yahoo News Japan a relatat ca David ar fi fost vazut in Coreea de Nord, unde se presupune ca ar locui. Se zvoneste ca el este profesor de engleza, este casatorit si are 2 copii.

Miercuri vor incepe cautarile pentru a-l gasi pe Sneddon. Choi Sun-yonf, un oficial, a declarat ca o sursa a dezvaluit faptul ca David ar fi fost, de fapt, rapit de serviciile secrete nord-coreene, barbatul oferindu-i lectii de limba engleza lui Kim Jong-un.

Parintii barbatului, Roy and Kathleen, nu au crezut niciodata varianta autoritatilor, ca fiul lor a murit cazand intr-un rau. Cunoscand reputatia Coreei de Nord atunci cand vine vorba de rapitul strainilor, ei au crezut ca regimul lui Kim l-a urmarit pe David si l-au rapit pentru propriile scopuri, pentru ca acesta era capabil sa vorbeasca fluent limba locala, pe care a folosit-o in timpul pe care si l-a petrecut in Coreea de Sud.

In ultimii 12 ani, familia barbatului nu a incetat sa apeleze la autoritatile americane pentru a investiga disparitia fiului lor. “In sinea nostra, am stiut mereu ca el este in viata si am continuat sa luptam”, a declarat tatal sau. 

Sursa: The Independent

VIDEO PROTVPLUS.RO