Spania și-a redeschis litoralul. Cum pot intra în țară turiștii din UE

Dată publicare: 16-05-2021 08:27
Dată actualizare: 16-05-2021 09:28


Turiştii sunt aşteptaţi de acum şi în staţiunile de pe litoralul din Spania. Pe Costa del Sol, în Andaluzia, restaurantele și barurile sunt deschise, însă deocamdată puţini străini le trec pragul.

Costa del Sol, una dintre cele mai apreciate destinaţii turistice din Spania, revine la viață. Restaurantele și cafenelele de pe plajă sunt deschise şi nu puţini sunt cei care le-au trecut pragul în acest weekend, pentru a se bucura de vremea perfectă după luni de carantină.

Francisca Muñoz, turistă: "Pare că ne întoarcem la normalitate, pas cu pas, dar încă trebuie să ne ferim de virus. Multe lucruri grave s-au petrecut, mulți oameni au murit, așa că trebuie să fim foarte atenți."

Hotelierii din stațiunile din Andaluzia speră că vor avea, în acest sezon, 70% din veniturile din 2019. Spania nu primește deocamdată cetăţeni din Marea Britanie, dar se bazează pe turiștii din țară și pe cei din statele Uniunii Europene, care pot trece graniţa dacă prezintă un test COVID negativ, nu mai vechi de 72 de ore.

Francisco Muñoz, turist: "De când suntem aici, am văzut mulți oameni, multe grupuri, dar în orice caz nu arată așa cum era în alți ani."

Cei din domeniul ospitalităţii sunt însă optimiști.

Marco Antonio Sánchez, ospătar: "În acest weekend stăm bine, totul e rezervat, avem totul pus la punct și așteptăm încă mai mulți turiști. Adevărul e că avem nevoie de asta, mai ales aici, pe coastă. Adevărul e că suntem foarte bucuroși să vedem oameni din afara comunității."

Şi în Polonia sunt motive de bucurie. La fel ca în alte state europene, și responsabilii de acolo renunță treptat la restricții. Barurile și restaurantele s-au redeschis după ce preț de şapte luni au avut lacătul pus pe ușă.

Monika Rzezutka, clientă bar: "În sfârșit, putem face asta legal, nu mai trebuie să ne ascundem. E o senzație amuzantă. Ceea ce era obișnuință a devenit, dintr-o dată, ceva de necrezut. E o senzație plăcută."

Deşi clienții pot sta doar la terasă, toată lumea se declară încântată de pasul făcut spre normalitate.


VIDEO PROTVPLUS.RO