Soția premierului rus folosește un avion de lux privat. Furia rușilor, ignorată de presă


Ultimul update: Joi 05 Decembrie 2019 22:23
Data publicarii: Joi 05 Decembrie 2019 22:12
Categorie: Stiri externe
Svetlana Medvedeva

Internauţii ruşi au comentat cu umor şi furie un interviu televizat acordat de premierul Dmitri Medvedev în timpul căruia acuzaţii explozive privind folosirea unui avion privat de către soţia sa au fost trecute în totalitate sub tăcere, relatează AFP.

Dmitri Medvedev a acordat joi timp de două ore tradiţionalul său interviu de sfârşit de an, răspunzând întrebărilor mai multor jurnalişti-vedetă ai televiziunii ruse, ale unui popular actor de comedie şi unui tânăr star al Instagram.

Niciunul dintre ei nu a evocat cu toate acestea un raport scandalos difuzat cu o zi înainte de principalul opozant rus Aleksei Navalnîi, conform căruia soţia premierului, Svetlana Medvedeva, foloseşte un avion Jet în valoare de 50 de milioane de dolari pentru numeroasele sale călătorii private, inclusiv pelerinaje.

Acest raport, a cărui versiune video postată pe YouTube a fost vizualizată de peste 2 milioane de ori, a fost însoţit de o provocare: oare jurnaliştii care îi vor lua interviu lui Dmitri Medvedev vor îndrăzni să-l întrebe despre pretinsa utilizare a acestui avion?

„Mă adresez tuturor jurnaliştilor. Poate că sunt oameni demni printre voi care vor îi pune o întrebare concretă lui Medvedev”, a scris Navalnîi pe blogul său.

În timp ce premierul Medvedev răspundea la întrebări inofensive despre economie, spitale şi violenţa domestică, numeroşi spectatori şi-au exprimat furia pe internet.

Raportul în care Dmitri Medvedev este acuzat că deţine un imperiu imobiliar de lux, raport difuzat de Fondul de luptă împotriva corupţiei al lui Aleksei Navalnîi, a fost vizualizat de 32 de milioane de ori pe YouTube.

O altă anchetă, publicată luni de echipa lui Navalnîi, îl acuză pe directorul general al băncii publice VTB, Andrei Kostin, că a deturnat miliarde de ruble pentru a-şi cumpăra un iaht, un Jet şi numeroase proprietăţi pentru amanta lui, o vedetă a televiziunii ruse.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33