Soţia lui Navalnîi l-a vizitat în închisoare. Ce a spus despre starea de sănătate a opozantului

Dată publicare: 14-04-2021 13:58
Dată actualizare: 14-04-2021 14:00


iulia, aleksei navalnîi

Iulia Navalnîia, soţia lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al Kremlinului, şi-a vizitat marţi pentru prima oară soţul în închisoare, unde acesta ispăşeşte o pedeapsă de doi ani şi jumătate, şi a avertizat că este ''foarte slab'', transmite EFE.

''Nu am văzut niciodată pe cineva atât de supt la faţă, însă nu are de gând să cedeze'', a scris Navalnîia pe contul ei de Instagram.

Mesajul este însoţit de o fotografie în care apare Iulia şi, pe fundal, centrul penitenciar numărul 2 din regiunea Vladimir, la circa 100 de kilometri de Moscova.

''Vorbeşte cu dificultate şi din când în când trebuie să se întindă pentru a se odihni'', a mai scris Iulia Navalnîia, care a adăugat că soţul ei a slăbit foarte mult de când a intrat la închisoare şi chiar mai mult după ce a anunţat că intră în greva foamei, la 31 martie.

''Cântăreşte 76 de kilograme la o înălţime de 1,90. De la întâlnirea mea cu Aleksei sunt şi mai îngrijorată pentru el'', a explicat Navalnîia, care a comunicat cu soţul ei prin telefon, separaţi de un perete de sticlă.

Iulia Navalnîia s-a referit şi la denunţul pe care soţul ei intenţionează să-l depună împotriva închisorii pentru că a fost împiedicat să citească Coranul, după cum a explicat chiar el pe Twitter. ''Cărţile sunt pentru noi toţi'', a scris Navalnîi, care îşi exprimase dorinţa de a studia cartea sacră a tuturor musulmanilor.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO