FOTO. Imagini cu soția lui Kim Jong Un în ipostaze indecente. Reacția nervoasă a dictatorului

Dată publicare: 01-07-2020 14:43
Dată actualizare: 02-07-2020 11:19


Sotie Kim Jong Un

Furia Phenianului împotriva Seulului este alimentată de criticile "murdare şi insultătoare" la adresa soţiei liderului nord-coreean Kim Jong Un, a declarat ambasadorul rus în Coreea de Nord pentru agenţia TASS, informează marţi AFP.

Regimul nord-coreean şi-a amplificat în ultimele săptămâni atacurile verbale împotriva Seulului, criticând în special faptul că disidenţi nord-coreeni ce au fugit în Sud trimit spre Nord manifeste de propagandă cu ajutorul unor baloane duse de vânt.

Acest gen de acţiuni are loc regulat, provocând de fiecare dată fricţiuni, însă Coreea de Nord a sporit de data aceasta presiunea şi a distrus la mijlocul lui iunie biroul de legătură deschis în septembrie 2018 şi care simboliza destinderea înregistrată în peninsulă, ameninţând de asemenea cu represalii militare.

Manifeste trimise pe 31 mai constituiau "o formă de propagandă deosebit de dezgustătoare" împotriva lui Ri Sol Ju, soţia liderului nord-coreean Kim Jong Un, provocând o "gravă indignare" în Coreea de Nord, a subliniat ambasadorul rus Aleksandr Maţegora. Aceste caricaturi au fost "picătura care a umplut paharul" pentru Phenian, a adăugat el.

Daily Mail a publicat o imagine cu unul dintre pliante de propagandă, cu imagini trucate, în care soția lui Kim Jong Un apare în ipostaze provocatoare. Aceste pliante cu Ri Sol Ju Phenian ar fi de fapt motivul pentru care Kim Jong Un a decis să arunce în aer biroul de legătură cu Coreea de Sud

Relaţiile intercoreene au continuat să se degradeze în timpul anului trecut, după eşuarea celui de-al doilea summit între Kim şi preşedintele SUA, Donald Trump, în februarie 2019, la Hanoi.

Sora lui Kim Jong-Un nu este o potențială succesoare la putere

 

În acelaşi interviu, Aleksandr Maţegora a dezminţit zvonurile potrivit cărora sora mai mică a liderului nord coreean, Kim Yo Jong, ar fi potenţiala succesoare a puterii, în condiţiile în care ea se află de câteva săptămâni în centrul strategiei nord-coreene de ruptură (cu Sudul).

Tocmai ea este cea care, în iunie, a afirmat că "inutilul birou de legătură" trebuie să fie "complet distrus", lucru care s-a şi făcut câteva zile mai târziu.

În pofida "solidei sale experienţe în materie de politică şi de politică externă", tânăra femeie născută în 1988 este încă "prea tânără" şi "nu există niciun motiv să se vorbească despre asta", a spus ambasadorul rus.

"Nimeni nu îndrăzneşte să se numească 'numărul doi' în această ţară. Nu există decât un 'număr unu' (...). Cred că dacă o veţi întreba pe tovarăşa Kim Yo Jong dacă ea se consideră 'numărul doi', ea va răspunde categoric nu", a adăugat Maţegora.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO