Sondaj New York Times, alegeri prezidențiale: Joe Biden este în fața lui Trump cu 14 %

Ultima actualizare: 24-06-2020 15:51
Joe Biden
Agerpres

Un sondaj New York Times / Siena College arată că Joseph R. Biden Jr. este în fața președintelui Donald Trump cu 14 puncte, conducând în rândul femeilor și alegătorilor non-albi și împărțind voturile cu alegătorii albi.

Astfel, potrivit New York Times, Joseph R. Biden Jr. a preluat conducerea în fața președintelui Trump, în cursa electorală pentru alegerile din 2020, având un avantaj datorită femeilor și al alegătorilor ”non-albi”.

De asemenea, Biden a reușit să facă ”găuri” în unele grupuri care erau înclinate în mod tradițional spre republicani, dar care acum s-au îndepărtat de Trump din cauza ineficientului său răspuns la pandemia de coronavirus.

Biden este acum în fața lui Trump cu 14 puncte procentuale, obținând 50% din voturi, comparativ cu 36% de Trump.

”Aceasta este printre cele mai neplăcute episoade ale președinției domnului Trump și un semn clar că el este văzut cu a doua șansă în lupta pentru un al doilea mandat”, scriu cei de la New York Times.

Biden îl conduce pe Trump cu ajutorul unor marje ”enorme” de alegători afro-americani și hispanici, iar femeile și tinerii apar și ei pe acest drum pentru a-l susține, chiar mai mult decât au susținut-o pe Hillary Clinton în lupta cu Trump în 2016.

În schimb, președintele SUA îl depășește pe Biden când vine vorba de alegătorii albi fără studii universitare, dar care dețin o influență disproporționată la alegerile prezidențiale.

Aproape trei cincimi din votanți dezaprobă modul în care Trump a gestionat pandemia coronavirusului, inclusiv majoritatea alegătorilor albi și bărbați.

Cea mai mare parte a țării respinge, de asemenea, intenția lui Trump de a redeschide economia cât mai repede posibil, chiar cu prețul expunerii oamenilor la riscuri mai mari pentru sănătate. Cu o marjă de 21 de puncte, alegătorii au spus că guvernul federal ar trebui să acorde prioritate izolării coronavirusului, chiar dacă afectează economia, punct de vedere care este suținut și de Biden.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO