Șofer român, arestat pentru că transporta un container frigorific plin cu migranți


Ultimul update: Miercuri 20 Noiembrie 2019 15:31
Data publicarii: Miercuri 20 Noiembrie 2019 15:17
Categorie: Stiri externe
șofer român

Poliţia olandeză a anunţat miercuri că l-a arestat pe un șofer român care conducea un camion în al cărui container frigorific au fost descoperiţi 25 de migranţi, la bordul unui feribot în Marea Nordului.

Iniţial nu a fost clar dacă şoferul, un român în vârstă de 39 de ani, avea cunoştinţă despre oamenii ascunşi în container, relatează Agerpres.

Conform poliţiei, migranţii, printre care se află şi şase minori, provin cel mai probabil din Kuweit şi Irak, însă procesul de identificare a lor nu s-a încheiat.

Aceştia au fost găsiţi într-un container frigorific la bordul unui cargou danez, Britannia Seaways, care plecase din portul olandez Vlaardingen şi se îndrepta marţi spre Felixstowe, Marea Britanie, a transmis poliţia din Rotterdam.

După ce migranţii au fost descoperiţi, nava a fost obligată să se întoarcă din drum şi a fost verificată ulterior cu câini poliţişti.

Containerul frigorific se afla pe platforma camionului şi avea încuietoarea deschisă, a relatat agenţia olandeză ANP.

Camionul a fost confiscat, iar şoferul reţinut, a menţionat aceeaşi sursă.

Conform poliţiei, 23 dintre migranţi au fost reţinuţi după ce au fost examinaţi medical, iar ceilalţi doi au fost spitalizaţi pentru tratament, după care au fost externaţi în cursul nopţii.

Incidentul se petrece la mai puțin de o lună de la cazul șocant în care poliția din Essex, Marea Britanie, a descoperit în containerul unui camion venit din Bulgaria, cadavrele a 39 de persoane.

Sursa: Agerpres

Momentul în care un TIR derapează și trece milimetric pe lângă oameni. VIDEO
Familiile victimelor din
Motivul pentru care victimele
VIDEO PROTVPLUS.RO