Sofer roman, arestat in Spania. Ducea in camionul frigorific 8 irakieni, dintre care 4 copii

Dată publicare: 11-03-2017 13:17
Dată actualizare: 14-03-2017 07:36


camion cu refugiati irakieni

Un sofer roman de 37 de ani este acuzat de trafic de fiinte umane de autoritatile spaniole.

Un roman a fost arestat in Spania, dupa ce in camionul frigorific pe care il conducea au fost descoperiti opt irakieni, dintre care patru copii, relateaza AFP, precizand ca vehiculul se indrepta spre Marea Britanie. “Dupa ce a primit un apel anonim ieri (vineri – n.r.), agenti ai Guardia Civil au deschis remorca unui camion frigorific aflat intr-o zona de refugiu de pe A23 si au descoperit in interior opt irakieni, toti perfect sanatosi”, a anuntat Politia din provincia Teruel, din estul Spaniei.

Mai exact, ofiterii au gasit patru adulti si patru copii cu varste de doi, cinci, opt, respectiv 10 ani. Ei nu aveau documente de identitate la ei, insa ancheta a permis stabilirea faptului ca sunt cu totii de nationalitate irakiana. “Soferul de nationalitate romana, in varsta de 37 de ani, a fost arestat sub suspiciunea de trafic cu fiinte umane”, a precizat Guardia Civil.

Camionul plecase din privincia Murcia, din sudul Spaniei, si se indrepta spre Marea Britanie. “Nu stim, deocamdata, cum au ajuns familiile irakiene pana in Spania”, a explicat purtatorul de cuvant al Guardia Civil. Potrivit presei spaniole, luna trecuta, o familie din Irak a fost descoperita intr-un camion frigorific pe aceeasi sosea si in aceeasi provincie.

Pe 27 august 2015, politistii austrieci au descoperit intr-un camion frigorific abandonat in apropiere de granita cu Ungaria 71 de migranti morti, ceea ce a socat Europa. Migrantii care fugeau de conflictele din Siria, Irak si Afganistan, fusesera urcati in camion de traficanti de persoane din Ungaria.

Sursa: news.yahoo.com


VIDEO PROTVPLUS.RO