Soția unui cecen, bănuit că ar fi încercat să-l ucidă pe Putin, a fost împușcată mortal


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Luni 30 Octombrie 2017 23:25
Categorie: Stiri externe
Amina Okuyeva

Soția ucraineană, a cărui bărbat cecen a fost acuzat de Rusia că a complotat să-l ucidă pe Vladimir Putin, a fost împușcată mortal luni, în afara Kievului. În atac a fost rănit și soțul ei, au declarat oficialii ministerului de Interne din Ucraina.

Amina Okuyeva și Adam Osmayev se aflau într-o mașină, atunci când cineva a deschis focurile de armă asupra lor, în apropiere de o cale ferată de la periferia Kievului, susțin consultanții ministerului de Interne, Anton Gerashchenko și Zoryan Shkiryak, în postări distincte pe Facebook, notează Reuters.

"Ca rezultat al rănilor suferite, Amina a murit. Adam Osmayev a fost rănit, dar va trăi. Tocmai am vorbit cu el la telefon ", a spus Gerashchenko.

Relațiile dintre Kiev și Moscova sunt unele tensionate din anul 2014, după ce Rusia a anexat Peninsula Crimeea și a sprijinit o insurgență separatistă pro-rusă în regiunile din estul Ucrainei.

Autoritățile ruse l-au acuzat pe Osmayev că a orchestrat un complot, în anul 2012, având ca scop asasinarea lui Vladimir Putin.

Osmayev și Okuyeva sunt figuri cunoscute în Ucraina, care au servit drept voluntari pentru armata ucraineană în lupta împotriva rebelilor pro-ruși.

Sursa: Reuters

VIDEO PROTVPLUS.RO