Soarta femeii creștine, care a stat 9 ani în închisoare, în Pakistan, pentru blasfemie

08-05-2019 15:51

Asia Bibi

Asia Bibi, femeia creştină care a petrecut aproape nouă ani în închisoare sub acuzaţia de blasfemie, a părăsit Pakistanul, a anunțat avocatul ei, Saiful Malook, și ar fi ajuns în Canada. 

Asia Bibi a fost condamnată la moarte pentru blasfemie în 2010 de o instanţă din provincia Punjab din centrul ţării, după ce două două femeie musulmane cu care ea lucra în acelaşi sat au acuzat-o că "l-a insultat pe profet" în timpul unei dispute din cauza unui pahar cu apă.

Curtea Supremă a suspendat sentinţa în octombrie anul trecut, decizia fiind salutată de organizaţiile de apărare a drepturilor omului. În ianuarie acest an, Curtea Supremă a achitat-o definitiv, respingând un recurs înaintat împotriva deciziei iniţiale.

Totuşi, cazul său i-a înfuriat pe islamiştii extrem de conservatori, care au protestat împotriva eliberării sale. BBC notează că Asia a decis să plece din Pakistan pentru că se temea pentru viața ei și că s-a refugiat în Canada.

Fiicele sale au plecat în Canada acum câteva luni, potrivit mai multor surse diplomatice.

Soarta femeii a atras atenţia la nivel internaţional, inclusiv a Papei Benedict al XVI-lea şi a Papei Francisc. Una dintre fiicele sale s-a întâlnit cu Papa Francisc de două ori.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: BBC


VIDEO PROTVPLUS.RO