Oficialii din SUA anunță 5 morți din cauza țigărilor electronice. Numărul bolnavilor s-a dublat

07-09-2019 15:18

Numărul morților provocate de țigările electronice a ajuns la cinci iar numărul persoanelor suspectate că s-au îmbolnăvit din această cauză s-a dublat. 

În acest moment 450 de persoane din 33 de state americane suferă de boli provocate de aceste dispozitive. Cinci persoane au murit deja, în Illinois, Oregon, Indiana, Minnesota și California, iar un alt deces este investigat în acest moment de autoritățile americane

În urma investigațiilor, experți în medicină spun că situația a devenit îngrijorătoare, însă nu au stabilit exact substanța care a provocat îmbolnăvirea.

"Deși este nevoie de mai multe investigații pentru a determina substanța sau substanțele responsabile, există în mod clar o epidemie care are nevoie de o reacție urgentă", spune David Christiani, unul dintre profesorii facultății de medicină de la Harvard, potrivit npr.org.

Mulți dintre pacienții care au dezvoltat boli pulmonare au vapat substanțe derivate din cannabis, iar câțiva au folosit produse pe bază de nicotină.

Astfel, membri ai unor organizații medicale spun că ar putea fi vorba despre un ulei derivat din vitamina E, care se găsește în lichidele realizate din cannabis.

Luna trecută, numărul cazurilor de îmbolnăviri atribuite țigărilor electronice era de doar 215, ceea ce înseamnă că în această perioadă numărul lor s-a dublat.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO