Situatia tensionata din Iran ingrijoreaza SUA!


Ultimul update: Luni 29 Octombrie 2012 20:18
Data publicarii: Miercuri 24 Iunie 2009 00:00
Categorie: Stiri externe

Nu trece o zi fara sa ne cutremuram in fata imaginilor din Iran. Desi autoritatile islamice strang surubul de la o ora la alta, internetul ramane singura cale ca restul lumii sa vada ce se petrece in Republica Islamica.

Oricine incearca sa spuna altceva decat varianta oficiala este batut, tarat in dubele politiei si chiar ucis fara mila.

12 zile de cosmar pentru iranieni. Si numaratoarea continua... Furia aparatului de securitate este cu atat mai mare, cu cat protestatarii refuza sa renunte la singurul drept pe care il mai au. Acela de a-si striga durerea si nemultumirea in strada.

In fata unei asemenea hotarari, liderul suprem a facut din nou un pas inapoi. Desi Consiliul Gardienilor anuntase ca alegerile prezidentiale s-au desfasurat corect in mare parte, ayatolahul Khamenei a prelungit cu cinci zile perioada de reanalizare a voturilor. Un alt gest ambiguu, care demonstreaza deruta liderilor de la Teheran, accentuata si de iesirea la rampa a fostei familii imperiale.

"Campania la care am asistat cu totii s-a transformat intr-o miscare de sfidare, care poate deveni la randul ei o miscare de rezistenta," a spus printul Reza Pahlavi, mostenitorul Sahului Iranului.

In paralel, situatia s-a complicat si in plan diplomatic. Dupa zile intregi in Teheranul a acuzat Occidentul ca e in spatele protestelor, a venit si replica hotarata a vestului: "Statele Unite si comunitatea internationala se cutremura in fata amenintarilor, a batailor si arestarilor din ultimele zile. Condamn ferm aceste actiuni nedrepte," a declarat Barack Obama, presedintele SUA.

In tot acest timp, Iranul apasa pedala sfidarii. In plina criza interna, Teheranul a dat unda verde celui mai mare exercitiu aviatic de pana acum din Golful Persic. Chiar sub nasul monarhiilor arabe, aliate apropiate ale Washingtonului.

CUTREMURATOR! Haosul si teroarea din Iran, in imagini!

G8 intinde mana, Iranul intoarce spatele!
Rudele iranienilor ucisi in cursul protestelor platesc si
Eroina din Iran:
FULLSCREEN
Situatia tensionata din Iran ingrijoreaza SUA!
  • /

Sursa: Pro TV

Tags: violente, iran,

VIDEO PROTVPLUS.RO