Tanarul de culoare mort in Statele Unite a fost impuscat de 6 ori, arata autopsia. Revoltele in Ferguson continua

Ultima actualizare: 21-08-2014 07:19

Situatie exploziva in oraselul american Ferguson. De 9 zile, acolo au loc revolte urbane violente, dupa ce un tanar de culoare a fost impuscat mortal de politisti in circumstante dubioase.

O autopsie independenta, ceruta de familie, ar fi aratat ca baiatul de 18 ani a fost lovit de opt gloante, dintre care doua in cap. Autoritatile au decretat stare de asediu si interdictie de circulatie pe timp de noapte, dar cateva sute de tineri au sfidat consemnul.

Masiv inarmati, membri ai politiei antirevolta, sustinuti de trupe suplimentare si blindate, au recurs si la grenade fumigene pentru a-i imprastia pe protestatarii care arboreaza pancarte ce denunta violentele politiei.

Insa, potrivit unor surse, unii manifestanti i-au atacat pe ofiteri cu cocktailuri Molotov.

Criza s-a declansat in urma cu 9 zile, cand a fost impuscat mortal Michael Brown. Imediat au aparut versiuni diametral opuse despre imprejurarile incidentului. Potrivit unor martori, tanarul mergea pe strada, iar un agent de politie s-a luat de el si l-a impuscat, desi avea mainile ridicate in aer. Politia sustine in schimb ca Michael Brown a fost ucis dupa ce a agresat un ofiter si a incercat sa-l dezarmeze.

Scandalizata, comunitatea de culoare, majoritara in Ferguson, a protestat in strada. Marsurile au degenerat in violente si acte de vandalism.

A pus paie pe foc si o inregistrare video, difuzata de politie, in care apare un tanar, prezentat drept Michael Brown, iesind dintr-o bacanie fara sa fi platit cateva pachete de tigari. Scena ar fi fost filmata cu putin timp inainte sa fie ucis de catre politie.

Cum lucrurile risca sa scape de sub control, autoritatile din Ferguson au primit sprijinul Garzii Nationale. De altfell, presedintele Barack Obama si-a intrerupt vacanta pentru doua zile si va purta discutii cu guvernatorul din Missouri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO