Executia pilotului iordanian a fost decisa pe Twitter. De ce a fost cadavrul calcat si cu un buldozer dupa incendiere

Ultima actualizare: 07-02-2015 07:14
executie pilot iordanian

Inaintea executarii prin incendiere a pilotului iordanian Moaz al-Kasasbeh, mii de "suporteri" ai organizatiei Stat Islamic au luat cu asalt reteaua de socializare Twitter si au sugerat metode sadice prin care acesta sa fie ucis.

Kasasbeh a fost ars de viu, dupa care a fost calcat de un buldozer, cele doua metode fiind sugerate pe Twitter. O filmare de 22 de minute cu executia, al carei nivel de barbarism si brutalitate a socat, a fost postata online marti de catre membrii gruparii.

Metoda folosita la executie sugereaza ca Statul Islamic a fost influentat de campania dusa pe Twitter, care a utilizat hashtagul arab #SugereazaOMetodaDeUcisPentruPorculDePilotIordanian.

In zilele de dupa capturarea lui Moaz al-Kasasbeh - care s-a intamplat in data de 24 decembrie, cand avionul sau F 16 a avut o problema tehnica si a cazut intr-o zona din Siria controlata de SI - militantii au intrat pe Twitter, fiind o sursa de inspiratie pentru modul de executie.

Citeste si:
Razbunarea Iordaniei, dupa uciderea pilotului sau de catre Statul Islamic: doi militanti irakieni au fost executati

Intr-un mesaj filmat, o femeie din Siria, care sustine ca fiul ei a fost ucis in bombardamentele coalitiei, spune: "sa-l trageti in teapa, nu-l omorati cu mila impuscandu-l sau cu un cutit".

O alta sugestie oribila a fost postata pe Twitter de catre Abu Ishaq Sophistication, acesta afirmand ca barbatul ar trebui sa fie plasat intr-o cisterna, apoi incendiat, sau ca ar trebui folosite ace de acupunctura inmuiate in acid, ca sa fie desfigurat, dupa care sa fie decapitat, iar capul sa fie trimis inapoi in Iordania.

Un alt hashtag, numit #NoiTotiVremExecutatreaLuiMoaz, si care contine sugestii despre alte metode executie si mai brutale si filmari cu copii ucisi de bombardamentele coalitiei, a fost redistribuit de peste 11.000 de ori.

Nu este foarte clar daca liderii SI chiar au fost influentati de campania dusa pe Twitter, insa discutiile purtate arata ca nivelul de barbarie si ura de care sunt capabili sustinatorii Statului Islamic pur si simplu nu are limita.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO